featured

Microsoft’un Bing için geliştirdiği yapay zeka destekli arama özelliği: Bing Generative Search

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Microsoft’un OpenAI ile güçlendirilen yenilenmiş Bing’i ve Edge tarayıcısını duyurduğunu daha önce sizlere aktarmıştık. Şirket, yapay zeka üzerine yaptığı çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda şimdi de Bing arama motoru için geliştirdiği yeni yapay zeka destekli arama özelliği olan Bing Generative Search‘ü tanıttı.

Şu anda sadece sınırlı sayıda kullanıcıya sunulan bu özellik, temelde web’den topladığı bilgileri özetleyen yapay zeka modellerini kullanıyor. Kullanıcılar, Bing generative search üzerinden arama yaptıktan sonra bu özet bilgileri görebiliyor ve bu bilgilerin alındığı kaynaklara bağlantılar sağlayabiliyor. Eğer kullanıcılar yapay zeka tarafından oluşturulan özetlerden memnun kalmazlarsa, bu özetleri kapatıp geleneksel arama sonuçlarına geri dönebiliyor.

Microsoft, bu özelliği adım adım yayarak kullanıcı geri bildirimlerini toplamak ve deneyimi iyileştirmek amacıyla sürekli olarak optimize etmeyi planlıyor.

Bu özellik, Microsoft’un Şubat 2023’te Bing’e eklediği yapay zeka tabanlı sohbet yanıtlarının bir ilerlemesi olarak değerlendiriliyor. Şirket, Bing üretici aramanın kullanıcıların arama sorgularına daha etkili yanıtlar verdiğini belirtiyor. Ancak yapay zeka tarafından oluşturulan arama sonuçlarının bazen yanlış bilgi verebildiği biliniyor.

Yapay zeka tarafından oluşturulan özetlerin, bilgilerini aldıkları web sitelerine olan trafiği azaltma riski bulunuyor. Yapay zeka özetlerinin, bağlantılara olan ilgiyi azaltarak yayıncı trafiğini olumsuz etkileyebileceği öne sürülüyor. Microsoft, Bing üretici aramanın bağlantılara yapılan tıklamaları koruduğunu ve yayıncı trafiğini yakından izlediğini iddia ediyor. Ancak bu iddiayı destekleyecek verileri henüz paylaşmıyor. Bu durum, kullanıcılar arasında yeterince güven yaratmıyor.

Öte yandan Bing generative search’ün Google’ın yapay zeka destekli AI Özetleri özelliğine doğrudan bir rakip olarak geliştirildiğini söyleyebiliriz. Her iki özellik de, kullanıcıların arama sorgularına yanıt olarak web’den topladığı bilgileri özetleyerek sunmayı hedefliyor.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Microsoft’un Bing için geliştirdiği yapay zeka destekli arama özelliği: Bing Generative Search

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir