featured

Veritabanı yönetim sistemleri geliştiren Neon, 25,6 milyon dolar yatırım aldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Veritabanı yönetim sistemleri geliştirme alanında çalışan Neon, 25,6 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 25 milyon dolarlık stratejik yatırımına Microsoft’un yatırım kolu M12 liderlik etti. ABD merkezli şirketin yatırım turunda Abstract Ventures, General Catalyst, Menlo Ventures ve Notable Capital da yer aldı. 

Şirket, yeni gelen yatırımı Ar-Ge çalışmalarını desteklemek, Microsoft Azure entegrasyonunu güçlendirmek, yeni veritabanı özellikleri geliştirmek ve mühendislik ekibini büyütmek için kullanacağını açıkladı. 

Neon, 2021 yılında Heikki Linnakangas, Nikita Shamgunov ve Stas Kelvich tarafından kuruldu. Şirket, veritabanı yönetim sistemi Postgres için bulut tabanlı bir platform geliştiren bir teknoloji şirketi olarak tanımlanıyor.

Neon’un amacı Postgres veritabanını daha erişilebilir, yönetilebilir ve ölçeklenebilir hale getiren bir platform sunarak geliştiricilere ve işletmelere büyük kolaylıklar sağlamak. Şirket bünyesinde her gün 3 bin fazla proje gerçekleştiriliyor.

Neon, bu doğrultuda Postgres veritabanını bulut tabanlı olarak sunuyor. Bu sayede geliştiriciler ve şirketler, veritabanlarını daha kolay yönetebiliyor. Şirketin platformu, geliştiricilere veritabanlarını klonlama ve değişiklikleri üretime geçmeden önce test etme imkanı tanıyor.

Neon; işlemci, bellek ve depolama kaynaklarını otomatik olarak ayarlıyor. Böylece kullanıcıların veritabanı performansını manuel olarak değiştirmelerine gerek kalmıyor. Yapay zeka uygulamaları için özel veritabanı çözümleri de sunan Neon, bireysel geliştiricilerden büyük şirketlere kadar geniş bir müşteri kitlesine sahip. Şirket, kullanıcılarına hem ücretsiz hem de ücretli planlar sunuyor.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Veritabanı yönetim sistemleri geliştiren Neon, 25,6 milyon dolar yatırım aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir