featured

Samsung giyilebilir teknolojiye yön vermeye geliyor! Katı hal bataryalar yolda

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsung önümüzdeki dönemde de adından çok söz ettirecek. Bu kez Samsung’un gündeminde, giyilebilir teknolojileri tamamen değiştirecek katı hal bataryaları var. Bu bataryalar bildiğimiz eski tip lityum-iyon bataryaların aksine, litre başına 200 watt-saat enerji yoğunluğu sunuyorlar. Üstelik gayet güvenli ve esnek bir yapıya sahipler. Yani, şişme, bükülme gibi dertler tarihe karışıyor. İşte detaylar…

Samsung, bu bataryaları neredeyse her boyutta üretilebilecek şekilde tasarlamış. Milimetre kadar küçük ya da santimetre kadar büyük olabilirler. Yani, tamamen cihazın ihtiyaçlarına göre şekillendiriliyorlar. Şirket bu teknolojiyi geliştirmek için tam üç yıl boyunca çalıştı ve bu süreçte 40’tan fazla patent aldı. Yani, işler ciddi.

samsung batarya

Katı hal bataryalar, 2026’nın ilk yarısında Galaxy serisi cihazlarda kullanılmaya başlayacak. Önümüzdeki yıllarda, şarj derdi olmadan günlerce giyilebilir cihazlar kullanabilme hayali gerçek olacak. Samsung, bataryaların test sürüşüne başladı bile. Hayta, şu an potansiyel iş ortaklarına ve müşterilere örnekler gönderiliyor.

Samsung Galaxy Chromebook Plus modelini duyurdu!Samsung Galaxy Chromebook Plus modelini duyurdu!

Samsung Galaxy Chromebook Plus modelini duyurdu!

Samsung OLED ekranlı yeni laptop Galaxy Chromebook Plus modelini duyurdu. İşte, bulut tabanlı laptopun özellikleri ve fiyatı…

İşin heyecan verici yanı, bu teknoloji sadece giyilebilir cihazlarda değil, elektrikli araçlar gibi daha büyük cihazlar için de kullanılabilecek. Samsung, bu bataryaların enerji yoğunluğunun kilogram başına 500 watt-saat olabileceğini söylüyor. Üstelik, bu bataryalar sadece dokuz dakikada şarj olabiliyor.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı aşağıdaki kısımda paylaşabilirsiniz.

Read this news article in EnglishRead this news article in English
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Samsung giyilebilir teknolojiye yön vermeye geliyor! Katı hal bataryalar yolda

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir