featured

Xiaomi kullanıcılarına kötü haber: Artık bunu yapamayacaksınız! –

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Xiaomi‘nin yazılım politikalarında çok önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlandığı belirtildi. Bu kapsamda, markanın Çin’in ardından şimdi de tüm dünyada bootloader kilidi özelliğini kaldırmayı planladığı ifade edildi. Kademeli olarak kaldırılacağı söylenen özellikle birlikte kullanıcıların özelleştirme imkanı minimuma inecek ve kısacası Custom ROM’ların yüklenmesini zorlaştıracak.

Bootloader kilidini açma, kullanıcıların telefonlarına üçüncü parti özel ROM’lar yüklemesine ve kısacası daha kişiselleştirilmiş bir Android deneyimi yaşamasına imkan veriyor. Şirketin bu işlevi iptal etme kararı bünyesindeki ürünleri daha güvenli ve kararlı hale getirmek için atılmış bir adım gibi görünse de bir kesim için büyük oranda sınırlayıcı olacak.

Xiaomi'den Custom ROM kullanan kullanıcılara darbe

Bunu biraz daha açacak olursak, markanın en büyük endişesinin root atma ve özel ROM yükleme gibi işlemlerin telefonlarda güvenlik açıklarına neden olma ihtimali olduğunu belirtelim. Bununla birlikte, yakında çıkacak HyperOS 2.0 güncellemesinin kullanımının maksimumda tutulma isteği de bu kararın arkasındaki bir diğer neden olabilir.

Xiaomi’nin uygun fiyatlı otomobili yeni zirvelere koşuyor!Xiaomi’nin uygun fiyatlı otomobili yeni zirvelere koşuyor!

Xiaomi’nin uygun fiyatlı otomobili yeni zirvelere koşuyor!

Xiaomi SU7 satışları Eylül’de rekor kırdı. Şirketin üst üste beşinci aydır 10 bin satış rakamını aştığı belirtildi.

Şu an için bir açıklama gelmese de bu iddianın gerçeğe dönüşmesi durumunda Xiaomi akıllı telefonlarına Custom ROM yüklenmesi bir hayli zorlaşacak. Çin’de benzer bir adım uygulayan şirketin maalesef küresel pazarda da böyle bir adım atması muhtemel görünüyor.

Son olarak, uzunca bir süredir gündemden düşmeyen Xiaomi 15 serisiyle birlikte çıkacak HyperOS 2.0 güncellemesinin Bootloader kilidini açmayı yasaklaması bekleniyor.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Xiaomi kullanıcılarına kötü haber: Artık bunu yapamayacaksınız! –

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir