featured

Christoper Nolan, “7 haneli bir çeke” rağmen Warner Bros.’u reddetti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tenet, Inception ve The Dark Knight gibi unutulmaz yapımlara imza atan efsane yönetmen Christopher Nolan, kariyerinin en başından beridir çalıştığı Warner Bros. firmasıyla geçtiğimiz yıllarda yollarını ayırdı. Son filmi Oppenheimer’ı Universal bünyesinde çeken başarılı sinemacı, o dönem Warner’dan kendisine 7 haneli bir çek verilmesine rağmen stüdyo ile çalışmaya devam etmek istemedi.

Nolan’ın Warner Bros. firmasından Universal stüdyolarına geçişi bir dönem çok konuşulmuştu. Anlaşmazlığın sebebi şimdiye kadar belirsizliğini koruyordu. Nihayet olayın perde arkasına ilişkin beklenen açıklama geldi. İşte detaylar…

Tenet, Nolan ve Warner için kırılma noktası oldu

2020 yılında Christopher Nolan’ın 200 milyon dolarlık Tenet filminin vizyona girmesi, sinema salonlarının kapanmasına neden olan COVID salgını nedeniyle süresiz olarak ertelenme riskiyle karşı karşıya kalmıştı.

Nolan o yaz casus gerilim filminin yeniden açıldıktan sonra sinemalarda gösterime girecek ilk büyük film olmasını istiyordu. Eski Warner Bros. Entertainment patronu Ann Sarnoff ve stüdyo başkanı Toby Emmerich, Nolan belirli ücretlerden feragat ettiği sürece sinemada gösterime devam etmeyi kabul etti.

WarnerMedia’nın 2022’de Discovery ile birleşmesi ve ardından gelen rejim değişikliğinin ardından, yeni film grubu başkanları Michael DeLuca ve Pamela Abdy, Nolan’ın stüdyoya dönüşünü görmek için sabırsızlanıyordu. Fakat başarılı yönetmen, onların gelişinden dokuz ay önce Oppenheimer’ı yapmak için Universal’a katılmıştı.

Netflix’te izlenmesi gereken en iyi filmler (2024)Netflix’te izlenmesi gereken en iyi filmler (2024)

Netflix’te izlenmesi gereken en iyi filmler (2024)

Netflix’te izlenmesi gereken filmler listesi ile karşınızdayız! İşte platformda yer alan en kaliteli ve ödüllü film önerileri…

2002’den beri süren ortaklık “büyük jeste” rağmen sona erdi

Nolan’ın stüdyoyla 2002’deki Insomnia’ya kadar uzanan uzun bir geçmişi vardı. Warner Bros. bir iyi niyet göstergesi olarak ona yedi haneli bir çek yazdı ve kaybettiği Tenet ücretlerini ona geri verdi. Fakat ne yazık ki bu hamle, Nolan’ı şirkette tutmak için yeterli olmadı.

7 haneli çek jesti Nolan’ı Warner’a geri getirmeye yetmedi. Hollywood Hills’teki aynı mütevazı evde yaşamaya devam eden ve 20 yıllık bir Honda kullandığı bilinen bir yönetmen için paranın pek de önemli olmadığı anlaşıldı.

Ufkunuzu açacak en iyi bilim kurgu filmleri (2024)Ufkunuzu açacak en iyi bilim kurgu filmleri (2024)

Ufkunuzu açacak en iyi bilim kurgu filmleri (2024)

Kaçırılmaması gereken en iyi bilim kurgu filmleri ile karşınızdayız! Türün öne çıkan filmlerini sizler için bir araya getirdik.

Nolan bunun yerine Oscar ödüllü oyuncu, yapımcı ortağı ve eşi Emma Thomas ile birlikte Matt Damon’ın rol aldığı bir sonraki projesini yine Universal stüdyolarına emanet etmeyi tercih etti.

Peki siz Nolan’ın Universal’a geçişini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce yönetmenin Warner Bros.’tan ayrılması, kariyeri adına doğru bir adım mıydı?

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Christoper Nolan, “7 haneli bir çeke” rağmen Warner Bros.’u reddetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir