featured

DJI ABD Savunma Bakanlığı için dava açtı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük ve en çok bilinen insansız hava aracı üreticilerinden birisi olan DJI, ABD Savunma Bakanlığı’na karşı dava açtı. Şirket, 2022 yılında ABD Savunma Bakanlığı’nın kendisini Çin askeri şirketi olarak tanımlaması nedeniyle bakanlıktan şikayetçi oldu.

Çin merkezli olan ve ana ofisi Çin’in Shenzhen kentinde bulunan DJI, 2024 yılı itibariyle kişisel drone pazarının yaklaşık %90’ını elinde tutuyor. Şirketin DJI Air 3S, DJI Mavic 2 Pro vb. droneları hava fotoğrafçılığı ve kişisel amaçlı kullanılırken drone kullanımı Film ve TV sektöründe de çok popüler. ABD Savunma Bakanlığı ise Çin ordusuyla önemli bağları olduğu düşünülen şirketlerin, düzenli olarak güncellenen bir listesini yapıyor. Bu liste ile ABD, Çin’li şirketler ile çalışmamayı ve zamanı geldiğinde önemli bilgilerin Çin hükümetinin eline geçmemesini amaçlıyor.

Dünyanın en büyük drone üreticilerinden birisi olan Çin'li şirket DJI ABD Savunma Bakanlığı'na karşı dava açtı.

Bu liste içerisinde olan DJI ise ABD Savunma Bakanlığı ihalelerine katılamıyor, yaptığı sözleşmeleri de kaybediyordu. Buna karşılık olarak Çin’li şirket ise ABD Savunma Bakanlığı’na karşı bir dava açtı. Son gelen bilgilere göre mahkeme DJI’ın federal mahkemede tazminat aramaktan başka alternatifi yoktur kararını veriyor. Savunma Bakanlığı ise DJI’ın askeri değil, tüketici ve ticari dronelar ürettiğini kabul ediyor.

DJI’ın uygun fiyatlı FPV gözlüğü ilk kez görüntülendi!DJI’ın uygun fiyatlı FPV gözlüğü ilk kez görüntülendi!

DJI’ın uygun fiyatlı FPV gözlüğü ilk kez görüntülendi!

DJI’nın yeni FPV gözlüğü Goggles N3 modeline ait ilk görüntüler sızdırıldı. Daha uygun fiyatlı ve hafif bir versiyon olacak.

DJI ise yalnızca iş anlaşmalarını ve devlet kurumlarıyla yapılan sözleşmeleri kaybetmediklerini, aynı zamanda çalışanlarının sık bir şekilde kamuya açık yerlerde defalarca taciz ve hakarete uğradıklarını iddia ediyor. Şirket, bu haftanın başlarında ise ABD Gümrük ve Sınır Koruma Kurumu’nun drone ithalatını engellediği uyarısında bulundu. Bir gümrük yetkilisi ise konu hakkında 2021 yılında ABD Başkanı Joe Biden tarafından Uygur Zorla Çalıştırma Önleme Yasası kapsamında gereken işlemlerin yapıldığını söylüyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Lütfen düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazmayı unutmayın.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
DJI ABD Savunma Bakanlığı için dava açtı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir