featured

Mediterra Capital, Sistem Global’e ortak oluyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bağımsız özel sermaye şirketi Mediterra Capital, şirketlere büyüme odaklı iş servisleri ve danışmanlık hizmetleri sunan Sistem Global’e ortak oluyor. Yapılan açıklamaya göre işlem, Rekabet Kurumu onayından sonra tamamlanacak. 

Sistem Global’in, bu yatırım ve ortaklığın ardından önümüzdeki üç sene boyunca Türkiye’de ve yurt dışında yatırımlar ve satın almalar yapması bekleniyor. Bu bağlamda Sistem Global, regülasyon teknolojileri (regtech), İK teknolojileri gibi servis entegre teknolojilerine ve ilgili altyapılara odaklanacak.

Anlaşma kapsamında Sistem Global kurucu ortağı Hüseyin Karslıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam edecek. Bununla beraber Mediterra ortaklarından Murat Erkurt ve Ali Nalbantoğlu Sistem Global Yönetim Kurulu’na katılıyor. Paylaşılan bilgilere göre; Murat Erkurt ve Ali Nalbantoğlu’nun global girişim sermayesi, strateji ve küresel yönetim uygulamaları konularında önemli deneyimleri olduğunu ekleyelim. 

Sistem Global’in öne çıkan verileri

Sistem Global, Finansal ve Vergi Danışmanlıkları, Mevzuat ve Uyum, Globalleşme, Ar-Ge ve Patent alanlarında hizmetleri ve dijital ürünleri ile Türkiye’deki üretim odaklı KOBİ’lerin globale açılmasına destek oluyor.

Paylaşılan bilgilere göre; Sistem Global, 2021 yılından bu yana çalışan sayısını 2 kat, cirosunu 8 kat büyüttü. 28 yıldır KOBİ’ler başta olmak üzere 15 binden fazla şirkete katıkıda bulunan Sistem Global, Türkiye’de 10 farklı şehirde, 650’den fazla iç uzmanı ile hizmet veriyor. Sistem Global, uluslararası faaliyetlerini Birleşik Krallık, Almanya, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, Suudi Arabistan, Kazakistan, Özbekistan ve İtalya’da sürdürüyor. 

Sistem Global Kurucu Ortağı Hüseyin Karslıoğlu, Sistem Global’in iş ortaklıkları, kanallar, organik büyüme ve satın alımlarla yaygınlığını daha da artırmayı hedeflediğini belirtti. 

Mediterra Kurucu Ortağı Murat Erkurt ise Mediterra’nın halihazırda 500 milyon euro varlık yönettiğine dikkat çekerken Sistem Global’in, 165 milyon euro büyüklüğünü geçmesini bekledikleri Mediterra Fon 3’ün ilk yatırımı olduğunu ifade etti. Erkurt, şirketin geçmiş yüksek büyüme performansını, satın almalarla destekleyeceklerini açıkladı. 

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Mediterra Capital, Sistem Global’e ortak oluyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir