featured

Samsung Health, devrimsel özelliklere kavuşuyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapay zeka modelleri, hayatımızın her alanına etki ettiği gibi dünyaca ünlü teknoloji devlerinin temel uygulamalarını da çok daha güçlü hale getirmeye başladı: Samsung’un sağlık ve zindelik platformu Samsung Health, kullanıcı deneyimini üst seviyeye taşıyacak üç önemli yeniliğe kavuşuyor. Teknoloji devi, yapay zeka destekli bu güncellemelerle birlikte uygulamanın kapsamını genişletmeyi hedefliyor.

Samsung Health, artık yapay zeka ile daha güçlü!

Güncelleme ile gelen en dikkat çekici özelliklerden biri, besin takibini kolaylaştıran barkod tarama sistemi. Kullanıcılar artık yiyecek ve içeceklerin barkodlarını telefonlarıyla tarayarak, besinlerin kalori değerlerini ve detaylı besin bilgilerini otomatik olarak kaydedebilecek.

QR kod ile besin takibi özelliği, popüler besin takip platformu fatsecret ile yapılan işbirliği sayesinde hayata geçiyor. Şimdilik ABD ve kısıtlı sayıdaki bazı Avrupa ülkelerinde kullanıma sunulan özelliğin, yakın zamanda diğer bölgelere de yayılması planlanıyor.

İlaç takibi konusunda da önemli yenilikler göze çarpıyor. Geçtiğimiz yıl platforma eklenen ilaç takip özelliği, şimdi kamera ile ilaç kutusu tarama ve otomatik tanıma sistemine kavuşuyor.

Güney Kore’de KPIC entegrasyonu sayesinde hamilelik döneminde kullanılmaması gereken ilaçlar konusunda uyarılar sunan sistem, ABD’de Elsevier işbirliğiyle 960’tan fazla alerji ve olası komplikasyon konusunda kullanıcıları bilgilendirecek. Hindistan’da ise Tata 1mg ortaklığı ile ilaç tedariki konusunda kolaylıklar sağlanacak.

Samsung’dan popüler modele güvenlik açıklarını gideren güncelleme!Samsung’dan popüler modele güvenlik açıklarını gideren güncelleme!

Samsung’dan popüler modele güvenlik açıklarını gideren güncelleme!

Samsung, fiyat performans odaklı bir akıllı telefonu için Ekim 2024 güncellemesini kullanıma sundu. İşte ayrıntılar!

Samsung Health’in üçüncü büyük yeniliği ise sağlık kayıtları entegrasyonu. B.well Connected Health başta olmak üzere, ABD’nin önde gelen elektronik sağlık kaydı sistemleriyle yapılan işbirlikleri sayesinde, kullanıcılar hastane ve klinik kayıtlarına doğrudan uygulama üzerinden erişebilecek. Athenahealth, Cerner Health, Epic Systems ve Veradigm gibi önemli sağlık kuruluşlarıyla yapılan anlaşmalar, kullanıcılara anlamlı içgörüler ve önemli sağlık uyarıları sunmayı hedefliyor.

Şimdilik tüm bu yenilikler bizleri pek de ilgilendirmiyor gibi görünse de, özellikle kullanıcıların etkin bir biçimde ilaç takibi yapabilmesine olanak sağlayan sistem tüm dünyada yaygın hale geldiğinde çok etkin bir biçimde kulllanılacak diye tahmin ediyoruz.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Samsung Health, devrimsel özelliklere kavuşuyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir