featured

Roblox’tan şaşırtan Türkiye kararı: Ofis açarız…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Video oyunu platformu Roblox, geçtiğimiz Ağustos ayında Türkiye’de erişime kapatılmıştı. Adalet Bakanı, engelin mahkeme kararıyla yapıldığını ve gerekçenin çocukların korunması olduğunu açıklamıştı. Ülke genelinde tartışmalara sebep olan yasak sonrası Roblox’tan ilginç bir adım geldi. İşte detaylar…

Roblox, net bir şekilde Türkiye’deki erişim yasağı kaldırılırsa ülkede bir ofis açmayı planladığını duyurdu. Eğer bu gerçekleşirse, Türkiye’de yerel yasalara uygun çalışan bir ekip kurmayı ve platformdaki içeriği daha sıkı bir şekilde denetlemeyi planlıyorlar. Ancak önce, şu an devam eden yasaklama sorununun çözülmesi gerekiyor.

Roblox, geçtiğimiz Ağustos ayında Türkiye’de erişime kapatıldı. Adalet Bakanı, bu engelin mahkeme kararıyla yapıldığını ve gerekçenin çocukların korunması olduğunu açıklamıştı. Özellikle bazı içeriklerin çocuk istismarına yol açabileceği endişesiyle Roblox’a erişim kısıtlanmıştı.

Ancak Roblox, bu süreçte önemli bir rol oynayabileceğine inanıyor. Şirket, platformunun “öğrenme, yaratma ve anlamlı bağlar kurma” için bir yer olduğunu ve toplumda pozitif bir etki yaratabileceğini savunuyor. Roblox, Türkiye’nin özel ihtiyaçlarına uygun bir şekilde düzenlemeler yapmaya hazır olduğunu da belirtiyor. Hatta bu hedef doğrultusunda Türkiye’de yerel bir ofis açmayı ve daha fazla Türkçe konuşan moderatör istihdam etmeyi planlıyorlar.

Roblox, yaptığı açıklamada, “Platforma erişim yeniden sağlanırsa, Türkiye’de ofis açma ve özel bir ekip kurma planımız var” dedi. Ekip, yerel yasalara uygun hareket ederken, Türk oyuncuların ve içerik oluşturucuların güvenliğini de ön planda tutacak. Ayrıca, Roblox’un Türkiye’deki yasa ve yönetmeliklere saygı duyduğunu ve şu anda erişimi yeniden sağlamak için yerel yetkililerle aktif olarak çalıştığını vurguladı.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Roblox’tan şaşırtan Türkiye kararı: Ofis açarız…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir