featured

Apple Intelligence’ın ChatGPT entegrasyonu nasıl çalışıyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple, merakla beklenen yapay zeka özellikleri paketi Apple Intelligence‘ı, iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1’in herkese açık sürümlerinin bir parçası olarak önümüzdeki hafta kullanıma sunacak. Söylentiler, güncellemenin Pazartesi günü yayına alınacağını gösteriyor. 

Böylece Apple Intelligence’ın ChatGPT entegrasyonu da deneyimlenebilecek. Entegrasyonla beraber Genmoji, Image Playground, Visual Intelligence ve Image Wand gibi diğer Apple Intelligence özelliklerinden de faydalanılabilecek. 

Bu arada Apple’ın Çarşamba günü iOS 18.2, iPadOS 18.2 ve macOS Sequoia 15.2’nin geliştirici sürümlerini kullanıma sunmaya başladığını belirtelim. Yukarıda saydığımız özelliklerin ve ChatGPT entegrasyonunun geliştiriciler tarafından deneyimlenmeye başladığını söyleyebiliriz. Bu bağlamda Apple Intelligence’ın üçüncü taraf uygulama geliştiricilerine neler sunduğunu incelemekte fayda var. 

Kullanıcılar ise Apple Intelligence özelliklerine ilk kez erişebilecek olsa da; OpenAI’ın platformuna erişim için gelecek güncellemeleri beklemek durumunda. Apple Intelligence ve ChatGPT’yi kullanabilmek için kurulum işlemi sırasında ya da daha sonra ayarlardan hem Apple Intelligence hem de ChatGPT’yi ayrı ayrı seçmeniz gerekiyor. Bu seçimin ardından bir bekleme listesine yerleştirileceksiniz. Taleplerin birkaç saat içinde kabul edilmesi bekleniyor. 

Entegrasyondan faydalanabilmek için bir ChatGPT hesabına sahip olmanız gerekmeyecek. Yine de premium hesap olmadan erişebileceğiniz sorgu sayısının sınırlı olacağını belirtelim. Buna rağmen tüm kullanıcılar, GPT-4 dahil olmak üzere OpenAI’ın tüm modellerine erişebilecek.

Entegrasyon sayesinde hem Siri’nin bilgi tabanını tamamlama hem de Yazma Araçları içinde metin oluşturma görevleri yerine getirilecek. Entegrasyonu etkinleştirildiğinizde, soracağınız belli soruların ardından Siri’nin ChatGPT’ye erişimini onaylamanız gerekiyor. Eğer isterseniz, Siri’den bir soruyu doğrudan ChatGPT’ye sormasını da isteyebileceksiniz. 

Güncellemeyle Apple Intelligence’a eşlik etmesi beklenen diğer bir ana ChatGPT özelliği ise Yazma olarak tercüme edebileceğimiz Compose. Tıpkı Stil ve Özet gibi bir komut istemine göre içerik yazma imkanı sunan Compose, aynı zamanda tıpkı Image Playground gibi Open AI’ın görüntü oluşturma özelliğine de erişim sağlıyor. Kullanıcılar bu özelliğe yeni Yazma Araçları özelliğini destekleyen tüm uygulamalardan erişebilecek.

Son olarak sınırlı sayıda cihazın, üretken yapay zeka özelliklerini çalıştırabileceğini hatırlatmakta fayda var. iPhone 15 Pro ve Pro Max, tüm iPhone 16 modelleri, yeni iPad Mini, M1 veya üstü çipe sahip tüm iPad’ler, M1 veya üstü çipe sahip Mac’ler Apple Intelligence’ı çalıştırabilecek. 

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Apple Intelligence’ın ChatGPT entegrasyonu nasıl çalışıyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir