featured

Apple yapay zeka sunucularını hackleyebilene büyük ödül verecek!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple, uzun yıllardır yazılımlarındaki hataları bulan ve kendilerine belirten kişilere ödüller veriyor. Bundan birkaç yıl öncesinde ise şirket bir Türk öğrenciye dahi ödül verdi. Şimdi ise Apple, önümüzdeki hafta uyumlu cihazlara gelmesi beklenen Apple Intelligence için yapay zeka sunucularını teste açtı. Sunucularda hata bulup Apple’a bildirene ise büyük ödül var.

Son gelen sızıntılara göre Apple, önümüzdeki hafta iPhone 15 Pro ve üst model olan bütün telefonlar için iOS 18.1 ile Apple Intelligence’ı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Lakin aynı zamanda Apple Intelligence ve yapay zeka ile alakalı herhangi bir hata istemeyen Apple ise yapay zeka sunucularını teste açıyor. Şirket, iPhone, iPad ve Mac cihazlarında çalışacak olan yapay zeka sunucularını teste açtı. Eğer herhangi birisi bu sunucuların güvenlik önlemlerini aşmayı başarıp sunucuları hacklerler ise Apple tarafından 1 milyon dolara çıkabilen para ödülü kazanacaklar.

Önümüzdeki hafta Apple Intelligence'ın yayınlanması beklenirken Apple yapay zeka sunucularını hackleyebilene büyük ödül verecek.

Private Cloud Compute yani özel bulut bilişim ismini taşıyan Apple’ın yapay zeka sunucuları, Apple Intelligence’a yönelik kullanıcı isteklerini alacak ve işleyecek. Kullanıcı işlemini bitirdiği anda ise tüm bilgiler sunucu üzerinden silinecek. Aynı zamanda Apple sunuculara uçtan uca şifreleme özelliğini ekliyor. Yani bu önlemler ile Apple Intelligence üzerinden gelen yapay zeka istekleri ne sisteme kaydedilebilecek, ne de Apple dahil birisi bilgileri görebilecek. Yine de Apple, yeni sunucular üzerinde tam güvenlik istiyor. Yıllardır güvenliği ve gizliliği ile ortaya çıkan şirketin önlemleri bazı bilgi toplamaya odaklı şirketlere ise büyük maddi kayıplar yaşattı.



iOS 18.1 resmen doğrulandı! Apple Intelligence ve dahasıiOS 18.1 resmen doğrulandı! Apple Intelligence ve dahası


iOS 18.1 resmen doğrulandı! Apple Intelligence ve dahası

iOS 18.1 önümüzdeki hafta geliyor. Buna göre iPhone sahipleri Apple Intelligence ve daha fazla özelliğe kavuşacak.

Apple, araştırmacılara teknolojinin yazılım tarafını analiz etmeleri için kolay bir yol sağlıyor. Şirket, yazılımcıların yapay zeka sunucularının temel kaynak kodlarına erişim sağlamalarını sağlıyor. Apple ise konu ile alakalı olarak Özel Bulut Bilişim alanındaki araştırmalarınızı daha da teşvik etmek için, Apple Güvenlik Ödülü’nü, PCC’nin temel güvenlik ve gizlilik garantilerinin tehlikeye atıldığını gösteren güvenlik açıklarına ödül verecek şekilde genişletiyoruz ifadelerini kullanıyor. Araştırmacı yazılımcılar eğer bir kullanıcının veri isteğimi uzaktan bir şekilde ele geçirebilirse şirket 250.000 dolar verecek. Eğer sunuculara uzaktan kötü niyetli yazılım (virüs) yüklenebilir ise Apple’ın bu tutarı 1 milyon dolara çıkaracağı biliniyor. Şirket bu kategorilerin haricinde de açık bulan olursa ödül vermeyi değerlendireceklerini bildiriyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Lütfen düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Apple yapay zeka sunucularını hackleyebilene büyük ödül verecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir