featured

Google Fotoğraflar, yapay zekayla düzenlenmiş görselleri etiketleyecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google, yapay zeka ile düzenlenmiş görsellerin şeffaflığını artırmak adına Google Fotoğraflar’a yeni bir bilgi katmanı ekliyor. Magic Editor ve yapay zeka destekli video düzenleyici gibi araçların piyasaya sürülmesinin ardından, şirket artık yapay zeka tarafından düzenlenmiş görselleri etiketleyerek kullanıcıları daha net bir şekilde bilgilendirecek.

Bu yenilik, 2024 yılı boyunca büyük teknoloji firmalarının yapay zeka düzenleme araçlarını yazılımlarına entegre etmesiyle, şeffaflık politikalarına duyulan ihtiyacın bir parçası olarak sunuluyor.

Görseller üzerinde yapılan düzenlemelerin bilgisini sunan yeni özellik, gelecek haftadan itibaren Google Fotoğraflar uygulamasında görüntülenecek. Fotoğraf detayları bölümünde “AI Bilgisi” başlığı altında sunulacak etiketler, düzenleme sırasında kullanılan yapay zeka aracının adını gösterecek. Örneğin; Magic Editor ile yeniden düzenlenen veya üretimsel yapay zeka ile oluşturulan bir görsel, bu bilgi bölümünde işaretlenecek.

Etiketleme yalnızca üretimsel yapay zeka düzenlemeleri ile sınırlı kalmayacak. Google, kullanıcıların Pixel cihazlarında kullandığı Best Take veya Add Me gibi birden fazla fotoğrafı birleştiren özelliklerin kullanımını da belirtecek. Google Fotoğraflar’ın mühendislik direktörü John Fisher, bu yeniliğin görsel düzenlemelerde şeffaflığı artırma adımı olarak önemli olduğunu ve geri bildirimler doğrultusunda daha fazla çözüm geliştireceklerini belirtti.

Yeni özellik, yapay zeka destekli düzenlemelerin kullanıcılar arasında şeffaf bir şekilde anlaşılmasını amaçlıyor. Özellikle üretimsel yapay zeka sayesinde görsellerde istenilen nesneleri ekleme veya fotoğrafı sahte gibi gösterebilme risklerinin arttığı günümüzde, Google’ın bu adımı güvenliği sağlama ve kullanıcıları bilgilendirme açısından önemli bir gelişme olarak görülüyor.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Google Fotoğraflar, yapay zekayla düzenlenmiş görselleri etiketleyecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir