featured

Anthropic, JavaScript kodu yazıp çalıştırmanızı sağlayan yeni analiz aracını tanıttı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde Claude 3.5 Sonnet’nin yükseltilmiş versiyonunu ve yeni modeli Claude 3.5 Haiku‘yu duyuran Anthropic, bugün JavaScript kodu yazıp çalıştırmanızı sağlayan yeni analiz aracını da tanıttı. Araç, şu anda önizleme aşamasında. Claude, aracı kullanarak verileri analiz edebiliyor, karmaşık matematik işlemleri yapabiliyor ve kod kullanarak görselleştirmeler oluşturabiliyor.

Yeni özelliğe, Anthropic’in chatbotu için web arayüzü olan Claude.ai üzerinden erişebiliyorsunuz. Anthropic’in belirttiğine göre aslında Claude her daim kodlama yapabiliyor. Ancak analiz aracı, sürece başka bir katman ekleyerek, iyi gerekçelendirilmiş, matematiksel olarak kesin ve tekrarlanabilir yanıtlar veriyor. 

Özelliği etkinleştirildiğinizde, CSV dosyalarını, PDF’leri ve diğer veri formatlarını yükleyerek araç tarafından analiz edilmesini sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde araç sizin için grafikler, çizelgeler ve diğer analizler dahil olmak üzere zengin görselleştirmeler oluşturabilir. Aracın ürettiği çıktılar arasında yer alan JavaScript kodu kullanan grafikler ve açılır pencerelerin dinamik ve etkileşimli olması dikkat çekiyor. 

Araç, Claude’un sohbet robotu arayüzünde aktif olduğu için, potansiyel takip sorularını da yanıtlayabiliyor. Bununla beraber, yapay zekanın grafiği nasıl geliştirebileceği veya değiştirebileceği konusunda önerilerle de ilerleyebilirsiniz. Aracın, oluşturabileceği grafik türleri arasında eğilim çizgileri, mum grafikleri, daire grafikleri ve dağılım grafikleri de yer alıyor.

Bu analiz aracına sahip olan tek yapay zeka şirketi Anthropic değil. OpenAI da Gelişmiş Veri Analizi adlı benzer bir özelliğe sahip. OpenAI’ın Gelişmiş Veri Analizi özelliğiyle kullanıcılar, ChatGPT ile konuşarak matematiksel hesaplamalar yapabiliyor ve sonuçları görselleştirebiliyor. 

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Anthropic, JavaScript kodu yazıp çalıştırmanızı sağlayan yeni analiz aracını tanıttı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir