featured

Bluesky, X Premium benzeri ücretli abonelik seçeneği getiriyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bluesky yakında ücretli abonelik hizmeti sunmaya başlayabilir. Elon Musk’un Twitter’ı satın alması sonucu doğan sosyal ağ, Musk’ın Twitter/X’te birçok tartışmalı değişiklik yapmaya başlamasından bu yana çok büyüdü. Bunun sonucunda ise platform, X Premium benzeri bir seçenekle kullanıcılarını memnun etmeyi planlıyor. İşte detaylar…

Bluesky’ın Premium abonelik sistemi nasıl olacak?

X (eski adıyla Twitter), bir abonelik hizmeti sunarak kar elde edebileceğini ispatladı. Elon Musk bir şekilde X kullanıcılarının aylık ya da yıllık abonelik için ödeme yapmaları konusunda ısrar etmeyi başardı. X belirli bir ücret karşılığında ücretsiz kullanıcılara sunulmayan bazı ayrıcalıklı özellikler sunuyor. Ayrıca sosyal ağ, ödeme yapan üyelerin gönderilerinin daha fazla görünür olmasını sağlıyor.



Instagram’da yapay zeka dönemi! Fotoğraflarınız değişecek


Instagram’da yapay zeka dönemi! Fotoğraflarınız değişecek

Instagram, fotoğrafları yapay zeka ile doldurmaya başlayacak. Şirket, son özelliğiyle fotoğrafları otomatik düzeltecek.

Bluesky henüz X kadar büyük olmayabilir. Fakat yine de son üç yılda sürekli olarak yeni kullanıcılar kazanmaya devam ediyor. Son zamanlarda platform, özellikle de X’in engelleme sisteminde, kullanıcıların daha önce engelledikleri gönderiler dahil herkesin gönderilerini görmeye zorlanacağı değişiklikleri duyurmasının ardından daha da fazla kullanıcı kazanmaya başladı.

Bununla birlikte Bluesky bu hafta bir abonelik hizmeti üzerinde çalıştığını, fakat bunun X’te gördüğümüzden çok farklı olacağını duyurdu. Bluesky’ın baş işletme sorumlusu Rose Wang şunları söyledi: “Abonelik geliri, uygulamayı geliştirmemize, geliştirme ekosistemini büyütmemize yardımcı olur ve bize geleneksel reklamların ötesinde iş modellerini keşfetmemiz için zaman tanır.

Wang aynı zamanda Bluesky’ın abonelik hizmetinin X’inkinden çok daha farklı olacağını da sözlerine ekledi: “Ücretli aboneler, uygulamanın hiçbir yerinde daha fazla görünürlük veya adlarının yanında doğrulanmış rozetler gibi özel bir muamele görmeyecektir.

Bunun yerine Bluesky’ın abonelik hizmeti, ödeme yapan üyelerin yüksek kaliteli videolar yüklemesine ve izlemesine ve bazı profil özelleştirme seçeneklerine olanak tanıyacak.

Peki siz Bluesky’ın ücretli abonelik planlarıyla ilgili neler düşünüyorsunuz? Satın almayı düşünür müydünüz?

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Bluesky, X Premium benzeri ücretli abonelik seçeneği getiriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir