featured

Black Ops 6, bu özellik için para isteyerek oyuncuları delirtti!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Call of Duty serisinin son bombası Black Ops 6, oyuncuları şaşkına çeviren yeni bir uygulama ile gündeme geldi. Activision’ın popüler oyunu, premium ses deneyimi için oyunculardan ekstra ücret talep ediyor. Bu beklenmedik karar, oyun dünyasında büyük tartışmalara yol açmış durumda…

Black Ops 6: “Sen istiyor 5+1, verecek biraz para daha!”

Oyunun yeni ‘Gelişmiş Kulaklık Modu’ özelliği, standart olarak Universal HRTF profilini sunuyor. Ancak asıl tartışma yaratan nokta, kişiselleştirilmiş ses deneyimi için oyuncuların ekstra ödeme yapmak zorunda kalması. PlayStation 5‘in benzer özellikleri ücretsiz sunduğu bir dönemde, bu kararın zamanlaması oldukça büyük tartışmalara sebep oldu.

‘Immerse Gamepack’ adı verilen bu özellik, kısa bir deneme süresinin ardından ücretli olarak sunuluyor. Paket, oyuncuların kafa ve kulak yapısına göre özelleştirilmiş, üç boyutlu ses deneyimi vadediyor. Şirket, bu teknolojinin Call of Duty: Warzone’un birinci sezonunda da kullanıma sunulacağını duyurdu.

Oyuncu toplulukları, bu kararı sert bir dille eleştirdi. Kozmetik içerikler ve battle pass sistemlerine alışkın olan oyuncular, temel ses özelliklerinin ücretli hale getirilmesini kabul edilemez buluyor. Sosyal medyada başlayan tepki kampanyaları, her geçen gün daha da şiddetlenecek gibi….



Geri sayım başladı: Call of Duty: Black Ops 6, Türkiye’de saat kaçta açılacak?Geri sayım başladı: Call of Duty: Black Ops 6, Türkiye’de saat kaçta açılacak?


Geri sayım başladı: Call of Duty: Black Ops 6, Türkiye’de saat kaçta açılacak?

Özellikle PC ve Xbox Game Pass sahiplerinin tırnaklarını yiyerek beklediği Call of Duty Black Ops 6 için geri sayım başladı.

Sektör uzmanları, AAA kategorisindeki bir oyunda görsel ve işitsel özelliklerin ek ücrete tabi tutulmasının, tehlikeli bir emsal oluşturabileceğini belirtiyor. Bu durumun, gelecekte diğer oyun şirketlerini de benzer uygulamalara teşvik edebileceği de düşünülüyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorurmlarda paylaşabilirsiniz.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Black Ops 6, bu özellik için para isteyerek oyuncuları delirtti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir