featured

Instagram video kaliteleri düşüyor mu?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram, bir fotoğraf paylaşım uygulaması olarak hayatına başlasa da Facebook’un satın alması sonrası dönüşüme uğradı. Önce Snapchat gibi hikayeleri duyuran platform, sonrasında da TikTok benzeri kısa videoları platforma taşıdı. Şimdi ise Meta’nın Instagram video kaliteleri ile oynadığı ortaya çıktı.

Aslında Meta, tüm Instagram videoları için bu politikayı uygulamıyor. Buna göre Instagram algoritması, videonuz yayınladıktan sonra izlenme oranlarına bakıyor. Eğer videonuz çok izlenmişse bu videonun kalitesinde bir değişim olmuyor.

Ancak az izlenen ve yeterince tepki almayan Instagram videoları kalite kaybı yaşıyorlar. Bu Instagram’ın resmi bir politikası olmasa da serverların daha tasarruflu kullanılması açısından gerekli bir uygulama.

Instagram videoları, az izlenen Instagram videoları, Instagram reels, Instagram video kalitesi

Instagram ve Threads’ten sorumlu başkan olan Adam Mosseri, geçen yıl aslında bu politikayı doğruladı. Buna göre Instagram videoları izlenme oranlarına göre farklı kodlanıyor. Bu kodlama sonunda ise server yedeklemesi sırasında bazı videolar daha fazla sıkıştırılıyor.



Instagram’da yapay zeka dönemi! Fotoğraflarınız değişecekInstagram’da yapay zeka dönemi! Fotoğraflarınız değişecek


Instagram’da yapay zeka dönemi! Fotoğraflarınız değişecek

Instagram, fotoğrafları yapay zeka ile doldurmaya başlayacak. Şirket, son özelliğiyle fotoğrafları otomatik düzeltecek.

Mosseri’nin geçen sene bu politikaya değindiği bir konuşması Threads’te yeni yayılnca ise kullanıcılar tepki gösterdi. Adam Mosseri ise bu politikanın fenomenlerle normal kullanıcıları ayırmak için olmadığını açıklamaya çalıştı. Buna göre Instagram videoları arasında az etkileşim alanların kalitesi bir süre sonra bu sıkıştırma nedeniyle düşüyor. Yüksek tepki alan ve uzun süre izlenen Instagram videoları ise kalitesini korumaya devam ediyor.

Instagram, videolar konusunda büyük yatırım yapsa da halen önemli bir fotoğraf paylaşım platformu olmaya devam ediyor. Bu konuda pek rakibi olmayan platform, TikTok ABD yasağı sayesinde de video tarafında önemli bir güç kazandı.

Mosseri bu az izlenme kriterlerini ise açıklamadı. Sizce az izlenen Instagram videoları için kalite düşürme kararı doğru mu? Yorum ve görüşlerinizi bekliyoruz.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Instagram video kaliteleri düşüyor mu?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir