featured

Sipay, Hesapkurdu ve Koalay’ı BHL Holdings UK’den satın alıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Online karşılaştırma platformları Koalay.com ve Hesapkurdu.com‘un güçlerini birleştirerek yollarına devam ettiklerini 2019 yılının mart ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz yıl ise BHL Holdings UK, Hesapkurdu ve Koalay’ın çoğunluk hisselerini satın almıştı. Şimdi de Hesapkurdu ve Koalay yeniden el değiştiriyor.

Rekabet Kurumu’nda yer alan bildirime göre Sipay, her iki markanın tamamını satın aldı. Söz konusu bildirim şu şekilde:

BHL Turkey Teknoloji A.Ş.’nin %95,72 hissesinin ve BHL Turkey Teknoloji A.Ş.’nin %100 iştiraki olan Koalay Com Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş. ile Hesap Kurdu Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş.’nin Hollanda merkezli Sipay Holding B.V. tarafından BHL Euraisa Ltd’den devralınması.

Birleşik Krallık merkezli BHL Holdings UK, Hesapkur­du ve Koalay’ın çoğunluk his­selerini yaklaşık 65 milyon do­lar toplam değer üzerinden sa­tın almıştı. Alınan hisseler yüzde 97.5 oranındaydı ve bu da yakla­şık olarak 63 milyon dolarlık bir satın almaya tekabül ediyordu. Sipay’in iki şirket için ne kadar ödediği ise belirsiz.

2019 yılında Nezih Sipahioğlu tarafından kurulan Sipay, bireysel ve kurumsal kullanıcılara ödeme çözümleri sunan bir platform olarak hem yerel hem de küresel pazarlara yönelik büyüme gösteriyor. Şirket, kullanıcılarına dijital cüzdan, uluslararası para transferleri ve değerli maden işlemleri gibi çeşitli hizmetler sunuyor. Sipay’in Hesapkurdu ve Koalay’ı nasıl konumlandıracağını ise ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz. 

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Sipay, Hesapkurdu ve Koalay’ı BHL Holdings UK’den satın alıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir