featured

Yapay zeka girişimi ExoMatter, 212 NexT’in de katıldığı turda 1,7 milyon euro yatırım aldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapay zeka girişimi ExoMatter, 212 NexT’in de katıldığı turda 1.7 milyon euro yatırım aldı. Almanya merkezli şirketin tohum öncesi yatırım turunda 212 NexT’in yanı sıra Vanagon Ventures, Bayern Kapital, ZAKA VC ve Bloomhaus Ventures yer aldı. ExoMatter, yeni gelen yatırımı ekibini ve müşteri portföyünü genişletmek için kullanacağını açıkladı. 

2022 yılında Josua Vieten ve Barbara Bachus tarafından kurulan şirketin temel amacı Ar-Ge ve ürün geliştirme süreçlerini önemli ölçüde kısaltmak. Çünkü bilindiği gibi geleneksel Ar-Ge süreçleri genellikle uzun ve maliyetli olabiliyor. ExoMatter, bu süreyi haftalara indirgeyerek şirketlerin daha hızlı sonuçlar elde etmesini sağlıyor.

Özellikle malzeme bilişimi alanında faaliyet gösteren ExoMatter, sanayi şirketlerine çözümler sunuyor. ExoMatter, mevcut süreçleri birkaç haftaya indirerek, hızlı ve etkili malzeme tasarımı ve optimizasyonu sağlıyor. Böylece mühendislik ve üretim alanlarında daha verimli çalışma imkanı sunuyor.

Hızlandırılmış süreçler, araştırma ve geliştirme maliyetlerini azaltarak şirketlerin bütçelerini daha verimli kullanmalarına yardımcı oluyor.

212 NexT Yönetici Ortağı Gizem Yağız, “212 NexT olarak ileri malzeme teknolojilerinde çözümler geliştiren girişimlere odaklanıyoruz. ExoMatter’a yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

212 NexT’in diğer yönetici ortağı Çağlar Urcan ise, “Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarına odaklanıyoruz ve global ölçeklenme potansiyeli taşıyan tüm girişimleri radarımıza alıyoruz.” şeklinde konuşarak yatırımın önemine dikkat çekti.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Yapay zeka girişimi ExoMatter, 212 NexT’in de katıldığı turda 1,7 milyon euro yatırım aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir