featured

Google, bilgisayar kullanabilen bir yapay zeka agent sistemi üzerinde çalışıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji devi Google, web tarayıcısını çalıştırabilen bir yapay zeka aracısını (AI agent) tanıtmaya hazırlanıyor. Şirket bu sayede kullanıcıların günlük görevlerini otomatikleştirmesine destek olmayı hedefliyor. The Information’ın aktardığı bilgilere göre; Google, Project Jarvis kod adı altında bir bilgisayar kullanan aracı üzerinde çalışıyor. Ürünün, aralık ayında ön gösterime hazır olacağı belirtiliyor. 

Kaynakların paylaştığı bilgilere göre; Jarvis bilgisayar ekranındakilerin sık sık ekran görüntülerini alıyor. Böylece bir kişinin komutlarına cevap vermesi gerektiğinde; kişi, bir düğmeye tıklamak ya da bir metin alanına yazmak gibi eylemleri gerçekleştirmeden önce söz konusu görüntüleri yorumlayarak yanıt veriyor.

Jarvis, özellikle Chrome başta olmak üzere araştırma, alışveriş ve uçuş rezervasyonu gibi görevlere yardımcı olmak için yalnızca web tarayıcılarıyla çalışacak. Aralık ayında görücüye çıkacak tek yenilik Jarvis değil. Şirket, Gemini’ın yeni yapay zeka modelini de aralık ayında açıklayacak. Jarvis’in bu yeni yapay zeka modeli ile destekleneceği aktarılıyor. Bu noktada Gemini’ın sesli sohbet modu Gemini Live’ın Türkçe dil desteğiyle erişime açıldığını hatırlatalım. Ayrıca Gemini entegrasyonu yakın zamanda Google Meet ve Fotoğraflar dahil olmak üzere Google’ın diğer uygulamalarında da kendini göstermeye başladı. 

Yapay zeka aracılarının son dönemde yapay zeka şirketlerinin odak noktası haline geldiğini söyleyebiliriz. OpenAI, yapay zeka agent ağlarını yönetmek için framework’ü Swarm‘u duyururken, Anthropic, yükseltilmiş Claude 3.5 Sonnet modeli kapsamında bilgisayar masaüstünü manipüle eden araçlarla etkileşime giren beta sürümündeki Computer Use API‘yi tanıttı. Bununla beraber, paylaşılan bilgilere göre; Microsoft’un Copilot Vision ürünü ile kullanıcılar, görüntüledikleri web sayfaları hakkında konuşabilecek. Son olarak; önümüzdeki yıl Apple Intelligence’ın kullanıcıların ekranında ne olduğunun farkında olması ve birden fazla uygulamada kullanıcıları desteklemesi bekleniyor. 

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Google, bilgisayar kullanabilen bir yapay zeka agent sistemi üzerinde çalışıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir