featured

Apple’dan M5 çipi geliyor! İşte kullanılacak ilk ürün

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple’ın yeni iPad Pro modelleri için M5 çipini geliştirmeye başladığı belirtildi. Son raporlara göre M5 çipi, yapay zeka tarafında önemli geliştirmeleri sunarak tabletlerdeki ilk çıkışını yapacak.

Apple, 2025 sonu veya 2026 başında çıkması beklenen yeni iPad Pro modelleri için M5 çipini geliştiriyor. Bloomberg editörü Mark Gurman’ın raporuna göre M5 çipi, iPad Pro’lar ile birlikte ilk kez karşımıza çıkabilir.

Apple, M4 işlemcili yeni iPad Pro tabletlerini geçtiğimiz Ekim ayında piyasaya sürdü. Bu yüzden M5’tne güç alacak bir sonraki nesilde küçük değişiklikler bekleniyor. Mevcut iPad Pro tasarımı sadece altı ay önce tanıtıldı, bu nedenle tamamen yeni bir tasarım da olası durmuyor.



Apple’dan iPad Mini serisi için sürpriz karar!Apple’dan iPad Mini serisi için sürpriz karar!


Apple’dan iPad Mini serisi için sürpriz karar!

iPad Mini 8 nihayet OLED ekranla gelebilir. Mini 7’de LCD ekran kullanan şirketin, uygun fiyatlı serisinde OLED’e geçeceği söylendi.

Ancak Apple’ın yeni nesil M5 silikonuna geçişi, performans ve yapay zeka yeteneklerinde önemli bir yükseltme sağlayacak. Söylentilere göre M5 çipi, TSMC’nin SoIC teknolojisine geçerek önceki Apple çiplerinden farklı olacak. SoIC paketleme, çiplerin 2D yerine 3D yapıda geliştirilmesine olanak tanıyor.

Bu da daha iyi termal yönetim, daha düşük güç tüketimi ve gelişmiş elektriksel performans gibi avantajlar sağlıyor. M5’in daha önceki çiplere kıyasla daha yüksek grafik işleme hızı sunmasını sağlayacak. Ayrıca bazı iddialar Apple’ın TSMC’nin 2nm mimarisini kullanabileceğini ortaya koydu.

Gurman, 2025 sonu veya 2026’nın ilk yarısında lansman yapılmasını bekliyor. Buna göre Apple’ın M4 sürümünü Ekim’de piyasaya sürmesinden sonraki 18 aylık yenileme döngüsünü devam ettireceğini düşünüyor.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Apple’dan M5 çipi geliyor! İşte kullanılacak ilk ürün

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir