featured

Netflix reklamlı abonelik hizmetinin kullanıcı sayısı açıklandı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Netflix‘in bir süredir uyguladığı reklamlı abonelik hizmetinin kullanıcı sayısı açıklandı. Şimdilik belirli ülkelere sunulan bu plan, yakında birçok ülkede yer alacak. Peki şu anda Netflix’in reklamlı abonelik hizmetini kaç kişi kullanıyor? İşte cevabı.

Netflix kullanıcılarının bütçesini etkileyen yeni planını 2022 yılında kullanıma sundu. İlk aşamada bu hizmeti belli başlı ülkelere sunan şirket, şimdi bu planın aylık kullanıcı sayısını açıkladı. Netflix’i reklamlı şekilde izleyenlerin sayısı aylık 40 milyonu aştı. Bu yılın başında 23 milyon olarak açıklanan kullanıcı sayısı, görünüşe göre dört ayda yüzde 75 oranında artış gösterdi.

netflix-reklamli-abonelik-hizmeti-kullanici-sayisi-aciklandi-4

Ülkemizde üç plan ile satılan Netflix, her bütçeye hitap etmeye çalışıyor. Paketlerin kullanıcı sayısı, görüntü ve ses kalitesini değiştirerek talep ettiği ücret aralığını genişleten Netflix, 2022 yılında reklamlı abonelik hizmetini kullanıma sundu. Bu plan ile daha uygun fiyata Netflix hizmeti sunmayı planlayan şirket, abonelikten elde edeceği geliri reklamdan kazanmayı yeğledi.

Netflix’te film ve dizi indirmek tarih oluyor!Netflix’te film ve dizi indirmek tarih oluyor!

Netflix’te film ve dizi indirmek tarih oluyor!

Netflix uygulamasında dizi/film indirme tarih oluyor. Windows güncellemesinde bu desteğin kaldırılacağı açıklandı.

Bir saatlik dizi ya da filmler içerisine 4-5 dakikalık reklamlar yerleştiren Netflix, buradan elde ettiği gelir sayesinde kullanıcılarının daha düşük ücretler ödemesini sağlamayı planlamıştı. Görünüşe göre bu tarafta başarılı oldu. Çünkü 40 milyondan fazla kişi şu anda Netflix’i reklamlı şekilde kullanıyor.

Aradan geçen bir buçuk yılda şirket reklamlı abonelik hizmetini birçok ülkeye dağıttı. Ancak hala ülkemizde bu program mevcut değil. Netflix Türkiye tarafından ise bu konuda hiçbir açıklama gelmedi. Yani bu programın ülkemize gelip gelmeyeceği hala belirsiz. Ancak ABD’de yaklaşık yüzde 60 indirimle satılan bu program ülkemize aynı indirim oranı ile gelmiş olsa, Netflix’i yaklaşık aylık 75 TL’ye kullanabileceğiz. Bakalım reklamlı abonelik hizmeti ile ülkemize ne zaman gelecek?

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Netflix reklamlı abonelik hizmetinin kullanıcı sayısı açıklandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir