featured

Yapay zeka artık zihin de okuyabilir!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şüphesiz yapay zekanın bu kadar ileri gitmesinden heyecanlananlar kadar insanlık için endişe duyanlar da var. Siz de onlardansanız çok da haksız değil gibisiniz. Bir araştırma ekibinin yürüttüğü çalışmalara göre zihin okuyan yapay zeka hayal değil. İşte, gördüğünüz fotoğrafları, videoları anlayıp yeniden oluşturan teknolojinin detayları…

Yeni teknolojiye göre bu yapay zeka zihninizi direkt okumak yerine, gördüğünüz simgeleri beynin o sırada çalışan bölümüne göre algılayıp yeniden oluşturuyor. Şaşırtıcı bir şekilde sonuçlar gerçeklerle çoğu oranda örtüşüyor.

Yapay zekayı test etmek için araştırmacılar ilk önce bir dizi fotoğraf gösterilen üç kişinin beyin aktivitesini kaydetmek için fonksiyonel bir MR kullandılar. Daha sonra bu kayıtları, gösterilen görüntüleri ne kadar doğru yeniden oluşturabileceğini görmek için zihin okuyan yapay zekaya verdiler.

Yapay zekalara Türkiye – Hollanda maçını sorduk: Hepsi aynı skoru verdi!Yapay zekalara Türkiye – Hollanda maçını sorduk: Hepsi aynı skoru verdi!

Yapay zekalara Türkiye – Hollanda maçını sorduk: Hepsi aynı skoru verdi!

Dünyanın en çok kullanılan üç farklı yapay zeka modeline, Türkiye – Hollanda maçı skorunu sorduk. Üçü de aynı skoru verdi. İşte detaylar…

Bu özel araştırmada, sonuçlar akıllara durgunluk verecek derecede doğru çıktı. Bu, yapay zeka sistemlerinin görüntüleri oluşturmak için kullandığı algoritmalarla ilgili bir durum olarak değerlendirilebilir. Araştırmacılar bulgularını biyolojik makaleler sunan bir sitede kullanıma sundular.

Bu teknolojinin hangi alanlarda kullanılacağı ya da ne zaman yaygınlaşacağı bilinmiyor. Ancak yapay zeka gelişmeleriyle her geçen gün bizleri şaşırtmaya devam ediyor.

Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Yapay zeka artık zihin de okuyabilir!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir