featured

ABD’li perakende şirketi Walmart, Türkiye’ye geliyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin en büyük perakende zincirlerinden Walmart, Türkiye’ye yönelik yatırım planlarını harekete geçiriyor. Amerikan perakende sektörünün yaklaşık yüzde 10-15’lik dilimini elinde bulunduran şirket, Türkiye’yi yeni tedarik merkezi olarak konumlandırmayı hedefliyor.

AmCham cephesinden, Walmart açıklaması geldi

Amerikan Şirketler Derneği (AmCham) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu’nun açıklamalarına göre, perakende devi Walmart, öncelikli olarak mobilya ve dondurulmuş gıda sektörlerinde Türkiye’den tedarik operasyonlarını başlatacak.

walmart-turkiyeye-geliyor-2

İstanbul’da düzenlenen AmChams Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Turnaoğlu, Türkiye’nin Amerikan şirketleri için bölgesel bir çekim merkezi haline geldiğini vurguladı. Son beş yılda Türkiye’deki Amerikan şirketlerinin sayısının önemli bir artış göstererek 2 bine ulaştığını belirten Turnaoğlu, bu şirketlerin toplam yatırım hacminin 60 milyar dolara yaklaştığını ifade etti.

Zirve, Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’daki Amerikan ticaret odalarının ev sahipliğinde, bölgesel ekonomik iş birliğini güçlendirmek amacıyla hükümet yetkilileri, kalkınma ajansları ve iş dünyası liderlerini bir araya getirdi.



Walmart, Bitcoin için harekete geçtiWalmart, Bitcoin için harekete geçti


Walmart, Bitcoin için harekete geçti

Perakende devi Walmart, Bitcoin için harekete geçti. Buna göre ABD’de Bitcoin satın alma çok daha kolay hale geliyor.

Turnaoğlu, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin savunma sanayii alanında da derinleştiğine dikkat çekti. Boeing ve General Electric gibi Amerikan devlerinin Türk şirketleriyle yürüttüğü iş birliklerinin genişleme potansiyeline sahip olduğunu belirten Turnaoğlu, özellikle sivil havacılık ve enerji sektörlerinde önemli ortaklıkların sürdüğünü vurguladı.

AmCham Türkiye’nin temsil ettiği 12 ülkelik Avrasya ağı, Türkiye’nin bölgesel merkez konumunu pekiştirirken, Walmart’ın yaklaşan yatırımı, Türk-Amerikan ekonomik ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığını düşündürüyor.

Siz de konuyla ilgili görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
ABD’li perakende şirketi Walmart, Türkiye’ye geliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir