featured

Amazon, çalışanları fırçaladı: “Beğenmiyorsanız istifa edin!”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bildiğiniz üzere COVID-19 süreci sonrasında, tüm dünyada çalışma koşulları oldukça değişmiş, hemen hemen bütün büyük şirketler uzaktan çalışma modeline geçmişti: En iyi ihtimalle hibrit çalışma modelini benimseyen şirketler, tıpkı Amazon gibi uzunca bir süre bu çalışma modelini devam ettirmişti. Ancak şirket, geçtiğimiz aylarda ani bir karar alarak tüm çalışanların 5 gün boyunca ofise gelmesini zorunlu kıldı.

Amazon, bu karar sonrası resmen çalkalandı!

Dünyaca ünlü şirketin aldığı bu karar sonrasında, çalışanların büyük kısmı resmen küplere bindi. Özellikle pandemi sürecinde işe başlayan kişiler, kendilerine verilen sözün tutulmadığını ve anlaştıkları çalışma modeline sadık kalınmadığını iddia ederek firmayı protesto etti. Konuyla ilgili daha önce ılımlı açıklamalar yaparak ortamı yumuşatan Amazon cephesi, en sonunda adeta açtı ağzını yumdu gözünü.

Amazon Web Services CEO’su Matt Garman, yaptığı açıklamada oldukça sert konuştu. Gurman, “Ya ofise dönün ya da istifa edin. Etrafta çalışabileceğiniz birçok başka şirket var.” şeklinde bir açıklama yaparak adeta çalışanlarına racon kesti.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz ay konuyla ilgili bir açıklama yapan bir diğer Amazon yöneticisi de Andy Jassy olmuştu. Jassy, Ocak ayından itibaren herkesin ofise gelmek zorunda olacağını, konuyla ilgili herhangi bir taviz vermeyi düşünmediklerini ifade etmişti.

Amazon, o çok sevilen Kindle modelinin fişini çekti!Amazon, o çok sevilen Kindle modelinin fişini çekti!

Amazon, o çok sevilen Kindle modelinin fişini çekti!

Amazon, Kindle Oasis modelini üretimden kaldırdığını duyurdu. Gelecekteki modellerde fiziksel tuşlar olmayacak.

Teknoloji dünyasında uzaktan çalışmaya yönelik bu tarz sert açıklamalar yapan ilk yönetici Matt Garman değil. Bu yılın başlarında Dell, çalışanlarına ofise gelmedikleri takdirde terfi için değerlendirilme şanslarının olmayacağını belirtmişti. Uzaktan çalışmanın yaygın olarak kabul gördüğü pandemi dönemi sonrasında, birçok teknoloji devi eski düzenlerine dönme eğilimi gösteriyor.

Bu konu elbette fazlasıyla subjektif: Bir taraf şirketin sözleşme şartları gereği istediği çalışma modelini kullanabileceğini iddia ediyorken, diğer taraf üzerinde anlaşılan çalışma modelinin değiştirilmesini etik bulmuyor.

Siz de konuyla ilgili görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Amazon, çalışanları fırçaladı: “Beğenmiyorsanız istifa edin!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir