featured

Android kullanıcıları için Apple’ın Dynamic Island’ına benzer bir özellik yayına alınabilir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google’ın yeni hırsızlık koruma özelliklerini Android cihazlar için kullanıma sunduğunu ekim ayının başında sizlere aktarmıştık. Şirket, şimdi de yeni bir özellikle gündeme geldi.

Google, Android işletim sistemine Rich Ongoing Notifications adında yeni bir özellik eklemeyi planlıyor. Bu özellik, kullanıcıların durum çubuğunda anlık bilgileri görüntülemelerine olanak tanıyacak ve uygulamalar, bu sayede kullanıcıların önemli bilgilere daha kolay erişmesini sağlayacak.

Gazeteci Mishaal Rahman’ın yayınladığı bir makaleye göre, Android 15 QPR1 Beta 3 sürümünde bu özelliğin kodunu buldu. Kullanıcılar, ekranın üst kısmında bir baloncuk içinde bilgiler görebilecek ve bu bilgilere dokunarak daha fazla ayrıntıya ulaşabilecek. Örneğin toplu taşıma bilgileri gibi yararlı veriler sağlayarak kullanıcıların diğer uygulamaları kullanırken bile kalkış saatleri veya bir Uber’in varış süresi gibi önemli bilgileri takip etmelerine yardımcı olacak.

Bu özellik, özellikle yoğun günlerde veya hareket halindeyken kullanıcılara büyük kolaylık sunabilir. Kullanıcılar, uygulamalar arasında geçiş yapmadan, ihtiyaç duydukları bilgilere anında erişim sağlayarak zamandan tasarruf edebilecekler. Böylece günlük yaşamda daha verimli bir deneyim yaşanacak.

Ancak bu özellik henüz tamamlanmamış durumda ve kullanıcıların bunu görmesi için biraz daha beklemesi gerekecek. Rahman, bu özelliğin Android 16 ile tanıtılacağını öngörüyor. Özelliğin tanıtılmasıyla kullanıcıların anlık bilgilere daha kolay ulaşmasını sağlanacak ve Android’in rekabet gücünü artırma potansiyeli de söz konusu olacak. 

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Android kullanıcıları için Apple’ın Dynamic Island’ına benzer bir özellik yayına alınabilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir