featured

Apple çalışanları konuştu: Apple, yapay zeka geliştirme konusunda yaklaşık iki yıl geriden geliyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple’ın bazı çalışanları şirketin yapay zeka geliştirme konusunda yaklaşık iki yıl geride olduğuna inanıyor. Apple konusundaki doğru tahminleriyle tanınan Bloomberg’den Mark Gurman, yeni yazısında çalışanların görüşünü aktarırken, Apple’ın yapay zeka çalışmaları hakkında da bir perspektif sunuyor. 

İlk olarak WWDC 2024’te duyurulan Apple’ın üretken yapay zeka çözümü Apple Intelligence‘ın ilk özelliklerinin 28 Ekim’de cihazlara gelmesinin beklendiğini sizlere aktarmıştık. Apple, iOS 18.1 ile kullanıcılara sunacağı Apple Intelligence özelliklerinin yanı sıra yine WWDC 2024’te duyurduğu ChatGPT entegrasyonuyla da öne çıkıyor. Apple GPT-4o’yu iOS, iPadOS ve macOS’ta destekleyeceğini duyurdu. Siri’nin yanı sıra Yazma Araçları’na da entegre edilecek. ChatGPT entegrasyonunun bilgi açığını kapatması bekleniyordu.

Gurman’a göre, Apple’ın şirket içinde yürüttüğü çalışmalar ChatGPT’nin Siri’den yaklaşık yüzde 25 daha doğru olduğunu gösteriyor. Üstelik bu çalışmalara göre ChatGPT, Siri’ye kıyasla yaklaşık yüzde 30 daha fazla soruyu yanıtlayabiliyor.

Buna ek olarak Gurman yazının başında da bahsettiğimiz üzere Apple’daki bazı kişilerin, üretken yapay zeka teknolojisinin sektör liderlerinin iki yıldan fazla gerisinde olduğuna inandığını belirtiyor. Çalışanların görüşlerine karşılık Gurman, Apple’ın her halükarda arayı kapatacağına inanıyor. Gurman’ın görüşüne göre; Apple arayı kapatmak için kendi ekibiyle çalışmanın yanı sıra bu işi yapacak kişileri işe alma ya da gerekli şirketleri satın alma yoluna gidebilir. 

Gurman’ın aktardıklarına göre, 2026 yılına kadar Apple Intelligence, ekranı olan her cihazda çalışacak. Bu bağlamda Mart ayında A18 çipe sahip iPhone SE kullanıcılarla buluşurken, giriş seviyesi iPad’in de 2025 yılında bir güncelleme alması ihtimal dahilinde. 

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Apple çalışanları konuştu: Apple, yapay zeka geliştirme konusunda yaklaşık iki yıl geriden geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir