featured

Apple’ın ekim ayındaki etkinliğinde neler tanıtılacak?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple, geçtiğimiz haftalarda iPhone 16 ve iPhone 16 Pro’yu tanıttığı özel bir etkinlik düzenledi ancak teknoloji devinin bu yılki planları henüz bitmiş değil: Geçen hafta yapılan açıklamalara göre, Apple’ın bu sonbaharda, özellikle Ekim ayında yeni M4 işlemcili Mac’ler ve iPad güncellemelerini duyurması bekleniyor. Peki, bu ürünler için ayrı bir etkinlik düzenlenecek mi? Tarih, bu soruya cevap verebilir.

Apple, ekim ayına sürprizler hazırlıyor olabilir!

Apple, Ekim ayında birçok kez özel etkinlik düzenledi. İşte son beş yıl içinde gerçekleşen Ekim etkinliklerinden bazıları:

  • 30 Ekim 2023: ‘Scary Fast’ etkinliği, M3 çipli yeni MacBook Pro ve iMac modellerini tanıttı.
  • 18 Ekim 2021: ‘Unleashed2 etkinliği, M1 Pro ve M1 Max çiplerine sahip 14 ve 16 inç MacBook Pro modelleriyle dikkat çekti.
  • 13 Ekim 2020: ‘Hi, Speed’ etkinliği, iPhone 12 serisini ve HomePod mini’yi duyurdu.
  • 30 Ekim 2018: ‘There’s More in the Making’ etkinliği ile yeni iPad Pro, MacBook Air ve Mac mini tanıtıldı.
  • 27 Ekim 2016: ‘Hello Again’2 etkinliği, yenilenen MacBook Pro serisi ve Touch Bar’ın tanıtımıyla öne çıktı.
ekim-ayindaki-apple-etkinliginde-neler-tanitilacak-2

Görüldüğü gibi, Apple her yıl Ekim ayında bir etkinlik düzenlemese de, bu ayda yapılan etkinlikler genellikle Mac serisine odaklanıyor. Bu yıl ise gözler M4 işlemcili MacBook Pro, Mac mini ve iMac modellerinde olacak. Bloomberg’den Mark Gurman da Apple’ın bu Ekim ayında bir etkinlik daha düzenleyeceğini doğruladı.

Apple’ın, M4 çipli MacBook Pro’nun yanı sıra, tamamen yenilenen bir Mac mini ve 24 inç boyutunda M4 işlemcili bir iMac duyurması bekleniyor. Ayrıca, Apple’ın tüm Mac serisini M4 çip ile güncellemeyi planladığı, MacBook Air, Mac Studio ve Mac Pro modellerinin de bu kapsamda 2025’e kadar güncellenmesinin beklendiği belirtiliyor.

Apple Vision Pro’ya gerçek rakip: Meta Orion tanıtıldı!Apple Vision Pro’ya gerçek rakip: Meta Orion tanıtıldı!

Apple Vision Pro’ya gerçek rakip: Meta Orion tanıtıldı!

Meta Orion olarak adlandırılan yeni AR gözlüğü, konsept olarak tanıtıldı. Bu gözlük, şirketin şimdiye kadarki en iyi AR ürünü olacak.

Apple’ın Mayıs ayında güncellediği iPad Pro’dan sonra, Ekim ayında ise giriş seviyesi iPad ve iPad mini modellerinin güncellenmesi bekleniyor. Bu güncellemeler, özellikle tatil sezonuna hazırlık amacıyla önemli bir zamanlama olarak öne çıkıyor.

Donanım güncellemelerinin yanı sıra, Apple’ın iOS 18.1 sürümü ve Apple Intelligence adı altında yapay zeka odaklı yeni özelliklerini de tanıtması muhtemel. Bu yapay zeka hamlesi, yatırımcıların da ilgisini çekecek önemli bir gelişme olarak görülüyor.

Apple’ın gelecek ay düzenleyeceği etkinlik için geri sayım başladı. Teknoloji devi, yeni M4 çipli Mac modelleri ve iPad güncellemeleriyle bu sonbaharda da dikkatleri üzerine çekmeye hazırlanıyor.

Read this news article in EnglishRead this news article in English
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Apple’ın ekim ayındaki etkinliğinde neler tanıtılacak?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir