featured

BlaBlaCar, Obilet’i satın alıyor – Webrazzi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Obilet, geçtiğimiz haziran ayında BlaBlaCar‘dan aldığı yatırımla gündemimize gelmiş. Şimdi ise BlaBlaCar’ın, Obilet’in hisselerinin tamamını satın alacağı bilgisi ortaya çıktı. Rekabet Kurumu’nun bildiriminde şu ifadeler yer aldı:

Obilet Bilişim Sistemleri AŞ hisselerinin tamamının Comuto SA tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Comuto SA, BlaBlaCar olarak biliniyor. Bu noktada hisselerin devralınması ile ilgili başvurunun ilk olarak temmuz ayında yapıldığını da belirtelim. 

2012 yılında kurulan yerli girişim Obilet, yüzlerce otobüs, havayolu, feribot, otel ve araç kiralama firmasının sunduğu yolculuk ve rezervasyon seçeneklerinin karşılaştırılmasına ve satın alınmasına olanak sağlıyor. Yıllık 40 milyonu aşan biletleme ve rezervasyon işlemi ile Obilet, B2C hizmetlerinin yanı sıra B2B iş ortaklarına sefer verisi dağıtımı ve taşıyıcı otobüs firmalarına biletleme altyapı yazılımı (IMS – Inventory Management System) hizmetlerini de sunuyor.

21 ülkede yılda 27 milyon aktif kullanıcının yolculuk paylaşımı yapabilmesini sağlayan Fransa merkezli BlaBlaCar ise özellikle şehirler arası topluluk tabanlı seyahatler için sürücüleri ve yolcuları bir araya getiriyor.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
BlaBlaCar, Obilet’i satın alıyor – Webrazzi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir