featured

Dijitalleşen kira sözleşmeleri e-Devlet’e geliyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X üzerinden yaptığı bir paylaşım ile birlikte kira sözleşmeleri için önemli bir adım atacaklarını duyurdu. Şimşek tarafından aktarılan bilgilere göre, kira sözleşmeleri dijitalleşerek e-Devlet üzerinden oluşturulabilecek.

Açıklamasında reform niteliğinde önemli bir uygulamaya başlayacaklarını belirten Şimşek, kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını sağlayacaklarını ve bürokrasiyi azaltarak vatandaşların işlemlerini kolay ve güvenli yapabilmesi için çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Paylaşılan bilgilere göre Bakanlık, e-Devlet Kapısı üzerinden verilecek kira sözleşmesi işlemlerine ilişkin hazırlıklarını tamamladı. “Kira Sözleşmesi İşlemleri” isimli özelliğin kısa süre içinde genel kullanıma sunulması bekleniyor.

Kira Sözleşmesi İşlemleri özelliği iki aşamalı olarak planlandı. Kısa süre içinde kullanıma sunulacak olan ilk aşamada mülkünü kiraya vermek isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden diledikleri sözleşmeyi hazırlayabilecek. Sözleşme hazırlandıktan sonra ise yine e-Devlet üzerinden kiracı tarafına iletilecek ve platform üzerinden onaylanabilecek.

Yıl sonunda kullanıma sunulacak olan ikinci aşamada ise emlakçılar ve / veya yetki verilen kişilerin de sözleşme hazırlayıp kiracının onayına sunabilemeleri hedefleniyor. Dijital kira sözleşmeleri özelliğinin kullanıma sunulmasındaki temel amaç ise sözleşme oluşturma sürecini kolaylaştırmak ve vatandaşlar arasında çıkabilecek anlaşmazlıkları önlemek. 

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Dijitalleşen kira sözleşmeleri e-Devlet’e geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir