featured

Dünyanın en büyük insansız nakliye uçağı W5000 tanıtıldı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yıllarda teknolojiyle birlikte insansız uçak alanında da önemli ilerlemeler kaydediliyor. Bu gelişmenin bir parçası olarak Çin merkezli havacılık şirketi Air White Whale, W5000 adlı ilk insansız nakliye uçağını duyurdu. Peki bu uçak neler sunuyor? İşte özellikleri…

Geçtiğimiz günlerde Çin’in Jiangsu eyaletinin Changzhou kentinde düzenlenen etkinlikte duyurulan W5000, çift turboprop motorlu olmasıyla dikkat çekti. Maksimum kalkış ağarlığı 10.8 metrik ton, taşıma kapasitesi ise 5 ton.

Dünyanın en büyük insansız nakliye uçağı W5000: Neler sunuyor?

Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre uçak, verimli ve düşük maliyetli ortak kargo platformu, üst kanatlı, dikdörtgen gövdeli ve düşük HTP tasarımına sahip. Sol ve sağ kanatların her birinde bir turboprop motor bulunuyor.



Dünyanın en güçlü savaş uçakları belli oldu! Peki birinci kim?Dünyanın en güçlü savaş uçakları belli oldu! Peki birinci kim?


Dünyanın en güçlü savaş uçakları belli oldu! Peki birinci kim?

Dünyanın en iyi savaş uçağı hangisi? İşte sizin için hazırladığımız dünyanın en iyi savaş uçakları listesi ve detayları…

Ön kısımda üç noktalı geri çekilebilir iniş takımı bulunuyor. Ana iniş takımı ise gövde üzerine yerleştirilmiş. Bu sayede hava alanlarına kolay bir şekilde iniş kalkış yapabiliyor. Öte yandan 2600 kilometre menzile sahip olan bu uçak, maksimum 6000 metre seyir yüksekliğinde uçabiliyor. Maksimum seyir hızı ise saatte 326.8 mil (526 km/s) olarak belirtildi.

W5000’in öne çıkan avantajları arasında otonom uçuş ve yer izleme sistemleri sayesinde uçuş ekiplerinin aynı anda 6-7 aracı birden takip edebilmesi yer alıyor. Bu sistem, operasyon maliyetlerini ciddi ölçüde düşürerek benzer sınıftaki uçakların maliyetlerinin yalnızca onda biri seviyesine indiriyor. Ayrıca ton-kilometre başına maliyet de yüzde 40 oranında daha düşük. Bu da W5000’e rekabet açısından önemli bir avantaj sağlıyor.

Üretici tarafından aktarılan bilgilere göre W5000, Güney Doğu ve Orta Asya ülkelerine hizmet verecek. Bunun yanında Rusya ve Japonya’ya da ulaşabilecek.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Dünyanın en büyük insansız nakliye uçağı W5000 tanıtıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir