featured

Efsane oyun için üzücü son: Metin2, 20 yıl sonra kapatılıyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolunay kılıçlar için yapılan çocukluk kavgaları, internet kafe anıları, oyun dünyasında ilk kez oyun hesaplarının gerçek parayla satılması… Kısacası beraberinde çok şeyi de götürüyor. Efsanevi oyun Metin2, 20 yıl sonra oyunculara veda ediyor. İşte detaylar…

TGRT’de yer alan habere göre, Türkiye internet kafe tarihini araştırdığınızda 2005 yılında odaya giriş yapan bir efsane göreceksiniz. İşte o efsanenin adı Metin2. Bir dönemin gerçek trendi olan Metin2, Türkiye’de çok büyük bir fan kitlesine sahip oldu. MMORPG türü ile oyuncuların tanışmasına vesile olan oyun aradan geçen 20 yılın ardından sunucularını kapatacağını duyurdu.

“Metin2 neden kapatılıyor?” sorusu tüm oyun forumlarında yankılanmaya başladı. Oyun büyük bir kitleye sahip olsa da gelişen teknolojiyle birlikte farklı oyunlar piyasaya sürüldü. Bunun yanında 2005 yılından bugüne geçen 20 yıl oyuncu kitlesinin de artık büyümesi anlamına geliyor.

Tüm bu popülerite kaybını önlemek için 2017 yılında Steam platformuna giriş yapan Metin2, maalesef hedeflediği kitleye ulaşamadı.

HABERİMİZ GÜNCELLENİYOR…

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Efsane oyun için üzücü son: Metin2, 20 yıl sonra kapatılıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir