featured

Eski F-16 üreticisiydi: General Dynamics fabrikasında patlama!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük savunma sanayi şirketlerinden biri olan General Dynamics fabrikasında büyük bir patlama yaşandı. Cuma günü yaşanan olayın ardından ABD kaynaklarından ilk resmi açıklama geldi. İşte General Dynamics Arkansas fabrikasında yaşanan patlama ve detayları…

1972 yılından 1993 yılına kadar F-16 savaş uçaklarının üretimini üstlenen General Dynamics bilindiği üzere Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük savunma sanayi şirketlerinden biri. Arkansas Eyalati’nin başkenti Little Rock’tan 140 kilometre ilerisindeki Camden’de bulunan fabrikasında ise geçtiğimiz cuma günü büyük bir patlama yaşandı.

Amerika Birleşik Devletleri resmi kaynakları tarafından bugün doğrulanan olayda 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Patlamanın yaşandığı cuma günü ise ilk etapta ölen kişinin kayıp olarak resmi kayıtlara işlendiği devamında ise kişinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

Tesla pil kullanımı konusunda kısıtlama getirdi!Tesla pil kullanımı konusunda kısıtlama getirdi!

Tesla pil kullanımı konusunda kısıtlama getirdi!

Tesla Powerwall 2 kullanımlarını kısıtlamaya başladı. İşte Tesla tarafından yeni koyulan pil kısıtlamaları ve detayları…

Ayrıca yaşanan kazada 2 kişi de yaralandı. General Dynamics tarafından yapılan açıklamada ise yaralılardan birinin hava yoluyla eyalet dışındaki bir hastaneye kaldırıldığı, diğer yaralının da bugün Camden’daki hastaneden taburcu olduğu bildirildi.

Patlamanın ardından tüm fabrikadaki üretim süreci ikinci bir emre kadar durduruldu. Olayla ilgili soruşturmanın başlatılması ardından fabrika içerisinde incelemeler de başladı. İlk etapta olayın nasıl geliştiği ile alakalı bilgi verilmedi. Ancak yapılan açıklamalarda “bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için çok titiz bir çalışma yürütüldüğü” bilgisi verildi.

Patlamanın yaşandığı General Dynamics’in Arkansas Eyaletinde bulunan Camden fabrikasında Hellfire ile Javelin füzeleri gibi çeşitli havan, askeri mühimmat vb. ürünlerin üretimleri yapılıyordu. Patlamanın çok daha büyük bir felaketle sonuçlanmamış olması büyük bir şans.

Peki siz General Dynamics fabrikasında yaşanan patlama hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde bizimle paylaşmayı unutmayın…

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Eski F-16 üreticisiydi: General Dynamics fabrikasında patlama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir