featured

Gemini’ın sesli sohbet modu Gemini Live, Türkçe dil desteğiyle erişime açıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk olarak I/O 2024’te duyurulan Gemini Live, Android’de Advanced aboneler için İngilizce olarak Made by Google etkinliğinde kullanıma sunulmuştu. Bir süredir Türkiye’de de kullanılması beklenen özellik, bugün itibariyle Türkçe dil desteğiyle kademeli olarak erişime açıldı. 

Gemini Live’ın önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcıların hizmetine sunulması bekleniyor. Gemini Live yakında 40’tan fazla dili destekleyerek kullanıcıların Gemini Live deneyimini kendi dillerinde yaşamalarını hedefliyor.

Geçtiğimiz dönemde sadece Gemini Advanced aboneleri tarafından kullanılabilen bu özellik, ChatGPT’nin sesli sohbet özelliğine çok benziyor, birden fazla ses arasından seçim yapılabiliyor. Ayrıca bir butona dokunmadan konuşmayı kesecek şekilde konuşulabiliyor.

Gemini Live, kullanıcıların akıllı telefonlarında Google’ın yapay zeka destekli sohbet robotu Gemini ile derinlemesine sesli sohbetler yapmasına imkan tanıyor. Google’ın belirttiğine göre; konuşma motoru sayesinde daha tutarlı, duygusal açıdan etkileyici ve gerçekçi diyaloglar sunuluyor.

Hatta kullanıcılar, sohbet robotu konuşurken Gemini’ın sözünü keserek takip soruları sorabiliyor ve Gemini da onların konuşma kalıplarına gerçek zamanlı olarak uyum sağlıyor. Gemini Live kullanıcıları, Gemini ile konuşarak etkinlik planlayabilir, geçmişten günümüze yönelik bilgi alabilir ve yeni fikirlerle buluşabilir. 

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Gemini’ın sesli sohbet modu Gemini Live, Türkçe dil desteğiyle erişime açıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir