featured

General Catalyst, 8 milyar dolarlık yeni fonunu açıkladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu ay Eleanor Health ve Autone‘a yaptığı yatırımlarla gündeme gelen General Catalyst, 8 milyar dolarlık yeni bir fon oluşturduğunu açıkladı. Söz konusu fonun 4,5 milyar doları tohum ve büyüme sermayesi fonlarını kapsayan temel VC fonları için ayrıldı.

Fonun 1,5 milyar dolarının yaratma stratejisi için ayrıldığını belirtelim. Yaratma stratejisi, sürekli yeni girişimler kuran veya “kendini kanıtlamış” kurucuların yeni şirketler kurmasına yardımcı olacak. İlave 2 milyar dolar ise ayrı yönetilen hesaplar için kullanılacak. Ayrı yönetilen hesapları, genellikle tek bir kurumsal yatırımcı için oluşturulan özel yatırım araçları olarak tanımlayabiliriz. 

Kurum, bu yeni fon ile ABD, Avrupa ve Hindistan’a odaklanarak küresel çapta çok sektörlü erken aşama girişimlere yaptığı yatırımları arttırmayı hedefliyor. General Catalyst CEO’su ve genel müdürü Hemant Taneja’nın aktardıklarına göre fon, kurumun yapay zeka, savunma ve istihbarat, iklim ve enerji, endüstriyel, sağlık ve fintech alanlarındaki yatırımlarını güçlendirecek.

General Catalyst’in Avrupa işlerinin başında olan Jeannette zu Fürstenberg‘in belirttiğine göre; toplanan 8 milyar doların yüzde 25’i çeşitli stratejiler kapsamında Avrupa’ya tahsis edilecek. Yaratma stratejisi kapsamında kurum, şirketlerle birlikte ürün geliştirecek. Jeannette zu Fürstenberg, kurumun bunu bir İskandinav iklim teknolojisi şirketi olan Fever Energy ile zaten yaptığını dile getiriyor. 

Geçen yıl 99 farklı finansman anlaşması yapan General Catalyst, bu yıl 102 anlaşmaya imza attı. Bu anlaşmalar arasında, AtoB’ın geçen ay Bloomberg Beta ile gerçekleştirdiği 130 milyon dolarlık C Serisi ve yapay zekâ destekli kodlama asistanı Codeium’un 150 milyon dolarlık C Serisi yatırım turu de yer alıyor.

2000 yılında kurulan General Catalyst’in desteklediği girişimlere baktığımızda Airbnb, Instacart, Snap, Kayak, Stripe ve HubSpot gibi ABD’nin önde gelen şirketlerini görüyoruz. Kurum aynı zamanda Avrupa’daki Deliveroo gibi çok sayıda uluslararası şirketi desteklemeyi de ihmal etmedi.

General Catalyst, küresel büyümesini sürdürmek adına geçen yıl Avrupa’da La Famiglia ve Hindistan’da Venture Highway gibi yerel kuruluşlarla birleşti. General Catalyst’in yönettiği varlıklar, 30 milyar doları aşmış durumda.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
General Catalyst, 8 milyar dolarlık yeni fonunu açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir