featured

Google uyardı: Artık her uygulamanın fotoğraf erişimine izin yok!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google, uygulamaların Android cihazlarda kullanıcıların fotoğraf ve videolarına gereksiz yere erişimini kısıtlayacak yeni kurallar getirdi. Artık, uygulamaların basit bir profil fotoğrafı ayarlamak için bile tüm galerimize erişim izni istemesi gibi sinir bozucu izinleri iptal edilecek. İşte detaylar…

Google, Android 13 ile birlikte tanıttığı fotoğraf seçici aracı sayesinde, uygulamaların yalnızca kullanıcıların seçtiği fotoğraf ve videolara erişmesini sağlıyor. Yani, bir uygulama sadece belirli bir resim ya da videoya erişmek istediğinde, tüm galerimize göz atmak zorunda kalmayacak.

google android

Google, bu konuda ciddi. Artık uygulamalar, READ_MEDIA_IMAGES ve READ_MEDIA_VIDEO gibi izinleri kullanmak için gerçek bir sebep sunmak zorunda. Eğer uygulamalar bu izinleri almak istiyorsa, Google’dan özel bir onay almaları gerekiyor.

Google Mesajlar yıllardır beklenen o özelliği nihayet getiriyor!Google Mesajlar yıllardır beklenen o özelliği nihayet getiriyor!

Google Mesajlar yıllardır beklenen o özelliği nihayet getiriyor!

Google Mesajlar uygulaması kullanıcıların yıllardır beklediği önemli bir özelliği nihayet getirdi. İşte detaylar…

Aksi takdirde, bu izinleri kullanmaları mümkün olmayacak. Google’ın bu yeni politikasının tam anlamıyla uygulanmaya başlaması için hedef tarih 2025 Ocak olarak belirlendi. Yani uygulama geliştiricilerinin bu kurallara uyum sağlamak için önlerinde belirli bir zaman var, ancak bu süre dolduğunda eski sistemle çalışan uygulamalar için güncelleme onayları zorlaşacak.

Yeni kurallar, özellikle uygulamanın yalnızca bir profil fotoğrafı ayarlamak için galeriye erişim izni alıp, sonrasında bu izni kalıcı olarak kullanmaya devam eden uygulamaları hedef alıyor. Bu gibi uygulamalar, yeni kurallar çerçevesinde daha sıkı denetlenecek. Eğer geliştiriciler uygulamalarını bu kurallara uygun hale getirmezlerse, Google Play Store’da uygulamalarını güncelleyemeyecekler.

Read this news article in EnglishRead this news article in English
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Google uyardı: Artık her uygulamanın fotoğraf erişimine izin yok!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir