featured

Instagram, az izlenen videoların kalitesini düşürüyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram CEO’su Adam Mosseri, platformdaki videoların kalitesinin izlenme sayısına bağlı olarak değiştiğini söyledi. Mosseri, Threads platformunda yaptığı açıklamada, videoların başlangıçta en yüksek kalitede gösterildiğini; ancak izlenme sayısı düştüğünde kalitenin azaltıldığını belirtti. Eğer video yeniden popülerlik kazanırsa, daha yüksek kalitede işlenerek tekrar kullanıcılara sunuluyor.

Mosseri’ye göre bu uygulama, geniş kitlelere ulaşan içerik oluşturuculara öncelik verilerek en kaliteli içeriğin gösterilmesini sağlıyor. Ancak bu durum bazı kullanıcılar tarafından eleştiriliyor, çünkü popüler içerik üreticilerin daha kaliteli videolarla öne çıkmasına olanak tanırken, küçük içerik üreticilerin görünürlüğünü kısıtlayabileceği düşünülüyor. Mosseri ise, kalitedeki bu değişimlerin çok büyük fark yaratmadığını ve kullanıcıların etkileşiminde videonun içeriğinin kalitesinden daha etkili olduğunu savunuyor.

Instagram’ın bu video kalitesi ayarlaması, popüler içerik üreticileri destekleyen bir algoritma olarak değerlendirilirken, platformun bu yaklaşımı küçük içerik üreticiler için rekabeti zorlaştırabileceği eleştirilerini beraberinde getiriyor.

Bu strateji, Meta’nın 2021’de duyurduğu ve platformdaki yüksek video yükleme trafiğini yönetmek amacıyla geliştirdiği bir sistemin devamı niteliğinde. Meta’nın tahminlerine göre Facebook’ta günlük dört milyar video akışı gerçekleşiyor. Bu yoğunluğu yönetmek için, videolar başlangıçta daha hızlı, temel bir kodlamaya tabi tutuluyor. Videolar yeterince izlenme aldığında, daha karmaşık ve güçlü bir işleme sürecinden geçerek yüksek kalitede izleyicilere sunuluyor.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Instagram, az izlenen videoların kalitesini düşürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir