featured

iPad mini 7, iPadOS’un kritik bir özelliğinden mahrum: Peki, neden?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz hafta içerisinde Apple tarafından tantımı gerçekleştirilen ve A17 Pro işlemci, Apple Pencil Pro desteği ve dört yeni Smart Folio kılıf seçeneği dikkat çeken Apple iPad Mini 7, tüm bu özelliklerine rağmen oldukça önemli bir özellikten mahrum olarak karşımıza çıktı. İşte detaylar…

iPad Mini 7’de Sahne Yöneticisi (Stage Manager) özelliği yok

Apple’ın merakla beklenen yeni iPad mini 7 modeli, güçlü donanım özelliklerine rağmen önemli bir yazılım özelliğinden mahrum kalıyor. A17 Pro işlemci ve 8GB RAM ile donatılan yeni tablet, şirketin çok sevilen Sahne Yöneticisi (Stage Manager) çoklu görev sistemini desteklemiyor.

iPadOS 16 ile tanıtılan Stage Manager, iPad’lerde masaüstü bilgisayarlara benzer bir çalışma deneyimi sunuyor. Bu özellik, kullanıcılara aynı anda birden fazla uygulamayı esnek pencereler halinde kullanma imkanı veriyor. Ancak Apple’ın en küçük tableti, gerekli donanım özelliklerine sahip olmasına rağmen bu özellikten yararlanamıyor.

Yeni iPad mini tanıtıldı: İşte özellikleri!Yeni iPad mini tanıtıldı: İşte özellikleri!

Yeni iPad mini tanıtıldı: İşte özellikleri!

Apple, yeni iPad mini modelini tanıttı. Ön siparişe açılan tabletin Türkiye fiyat etiketi ve özellikleri de belli oldu.

Uzmanlar, bu durumun tek mantıklı açıklamasının iPad mini’nin 8.3 inçlik ekran boyutu olabileceğini söylüyor. Bununla birlikte, cihazın mevcut Bölünmüş Ekran (Split Screen) özelliğini sorunsuz çalıştırabildiği düşünüldüğünde, Stage Manager desteğinin neden verilmediği anlaşılmış değil.

Apple’ın yeni tableti güçlü A17 Pro işlemcisi, geliştirilmiş Apple Pencil desteği ve dört farklı renk seçeneğine sahip yeni Smart Folio kılıflarıyla dikkat çekiyor. Ancak Stage Manager eksikliği, özellikle üretkenlik odaklı kullanıcılar için önemli bir dezavantaj oluşturuyor diyebiliriz.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Read this news article in EnglishRead this news article in English
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
iPad mini 7, iPadOS’un kritik bir özelliğinden mahrum: Peki, neden?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir