featured

iPad mini 7’nin yapay zeka özelliği için tarih verildi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple’ın uzun süredir beklenen iPad mini 7 modeli, yapay zeka özellikleriyle donatılmış şekilde geri döndü. Ancak, Bloomberg’den Mark Gurman’ın bildirdiğine göre, Apple’ın yapay zeka platformu Apple Intelligence ile gelen bu güncelleme, ilk etapta pek de “wow” dedirtecek kadar etkileyici olmayabilir. İşte detaylar…

Yeni iPad mini’nin içinde A17 Pro işlemcisi ve 8 GB RAM bulunuyor, yani bu cihazın gücü, geçen yılki iPhone 15 Pro ile aynı seviyede. Ancak, cihazın piyasaya sürüleceği 23 Ekim tarihinden sadece beş gün sonra Apple Intelligence platformu devreye girecek.

apple-yeni-bir-ipad-mini-uzerinde-mi-calisiyor

Yani ilk aşamada bu yapay zeka yetenekleri, biraz “sönük” olabilir. Örneğin, başta yalnızca bildirim özetleri gibi özellikler mevcut olacak. Bu, Google ve OpenAI gibi rakiplerin sunduğu yapay zeka özelliklerine göre biraz geride kalıyor.

iPad mini 7, iPhone 15 Pro Max’in bir tık gerisinde kaldı!iPad mini 7, iPhone 15 Pro Max’in bir tık gerisinde kaldı!

iPad mini 7, iPhone 15 Pro Max’in bir tık gerisinde kaldı!

A17 Pro işlemcisi ile gelen iPad mini 7, iPhone 15 Pro Max ile karşılaştırıldı. İşte, Geekbench performans test sonuçları…

Gurman, Apple’ın yapay zeka çalışmalarının Google, OpenAI ve Meta’nın sunduğu özelliklerden en az iki yıl geride olduğunu belirtiyor. Hatta Apple’ın kendi iç raporlarına göre, OpenAI’nın ChatGPT’si, Siri’den %25 daha fazla soruya doğru cevap verebiliyor ve %30 daha fazla soru cevaplayabiliyor.

Ama, Apple’ı hemen gözden çıkarmamak gerekiyor. Gurman’a göre, Apple’ın bu yarışta geri kaldığı düşünülebilir, ama dev markanın Apple Maps gibi diğer alanlarda da başlangıçta geride kaldığını hatırlatıyor. Apple devasa kaynakları, güçlü markası ve geniş cihaz ekosistemi ile hızlı bir şekilde kendini toparlayabilecek kapasitede.

Şirket, AI özelliklerini sadece iPad mini ile sınırlı tutmayarak, Vision Pro gibi diğer cihazlarına da getirmeyi planlıyor. Ayrıca bu yapay zeka özelliklerinin, Apple Watch’ta da dolaylı olarak kullanılabileceği düşünülüyor, yani bildirim özetleri doğrudan saatinizde de görülebilecek.

Asıl büyük yapay zeka güncellemesi ise 2024’ün sonlarında gelecek olan Apple Image Playground ile karşımıza çıkacak. Yani, şu an için AI yetenekleri tam potansiyelini göstermiyor olsa da, Apple’ın gelecekte büyük bir yapay zeka atılımı yapması muhtemel.

Read this news article in EnglishRead this news article in English
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
iPad mini 7’nin yapay zeka özelliği için tarih verildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir