featured

Microsoft ile Mozilla arasında ipler gerildi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mozilla, Microsoft yönetiminin Firefox kullanıcılarını bir dizi aldatıcı taktikle onlar farkında olmadan Microsoft Edge’e yönlendirdiğini iddia etti. Şirketin üst yönetimi Microsoft’u tehditvari bir şekilde uyarırken, devletler tarafından bu konuda daha kapsayıcı düzenlemeler getirilmesi gerektiğini söyledi.

Mozilla, Microsoft için kılıcını çekti!

Mozilla yaptığı resmi açıklamada, Microsoft’un kullandığı tüm stratejileri art arda sıraladı. Bunlardan ilki, örneğin bilgisayarına Google Chrome indirmek isteyen birinin karşısına sürekli Edge reklamları çıkarılması olarak öne çıktı.

İkincisi ise, Edge yerine başka bir internet tarayıcısı kullanmak için yapılması gereken ayarların kasıtlı olarak karışık bir hale getirilmesi olarak belirlendi. Mozilla’nın iddiasına göre, kullanılan 3. ve son strateji ise Microsoft arayüzünün sahte bildirimlerle kullanıcıyı tedirgin ederek Edge’de kalmasının sağlanmasıydı.

Mozilla, Fransa’yı uyardı: Özgür interneti tehdit ediyorsunuz!

Mozilla, Fransa’yı uyardı: Özgür interneti tehdit ediyorsunuz!

Fransız hükümetinin dolandırıcılıkla mücadele için sunduğu tasarıya Mozilla cephesinden tepki geldi. İşte detaylar…

Mozilla, bu durumun internet tarayıcıları arasındaki rekabete dolaylı olarak ket vurduğunu ve Edge’i avantajı duruma getirdiğini belirtti. Şirket, Microsoft kullandığı tartışmaları yöntemleri sonlandırana kadar hukuk mücadelesini vereceğini açıkladı.

Dünyanın en değerli şirketleri arasında gösterilen Microsoft ise bu ağır iddialara karşı sessizliğini koruyor. Ancak şirketin daha önce de benzer suçlamalarla gündeme geldiğini biliyoruz. Avrupa’da mart ayı içinde yürürlüğe girecek yeni rekabet kanunlarının, Microsoft gibi tekel markaların faaliyetlerini ne kadar engelleyebileceği merak konusu oldu.

Benzer bir şekilde Birleşik Krallık’taki rekabet kurumu da Google’ın reklam politiklarını mercek altına almış, hatta bazı otoriteler şirketi illegal olarak internet sektörünü domine etmekle suçlamıştı. Ancak olayın bu safhasında, oldukça fazla suçlama olsa da kanıtlanmış bir şey olmadığının altını çizmek gerekiyor.

SDNShiftdelete.net

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce Mozilla haklı mı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Yanıtlarınız bizim için değerli.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Microsoft ile Mozilla arasında ipler gerildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir