featured

Nokia yine gündemde! 2 bin kişi ekmeğinden oldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nokia, Çin’deki operasyonlarında ciddi bir küçülmeye gidiyor. Şirket, neredeyse 2 bin çalışanını işten çıkarma kararı aldı. Şirket, dünya genelinde uygulamaya koyduğu maliyet düşürme planını devreye sokuyor. Malum, telekomünikasyon sektöründe işler son dönemde pek de parlak değil. Nokia da bu durgunluğun etkilerini en fazla hisseden şirketlerden biri. Peki, bu karara ne sebep oldu?

Geçtiğimiz yıl duyurulan büyük çaplı işten çıkarma planında hedef, toplamda 14 bin çalışanla yolları ayırmaktı. Nokia’nın 2023 yılı raporlarına göre Çin’de 10 bin 400 çalışanı vardı. Ancak Çin’deki telekom altyapı projelerinin yavaşlaması, Huawei ve ZTE gibi güçlü yerel rakiplerle rekabet etmenin zorlaşması nedeniyle Nokia’nın Çin’deki pazar payı %5’in altına düşmüş durumda.

Şirket, şu anki işten çıkarmalar hakkında pek fazla yorum yapmıyor. Ancak bilinen şu ki, şirket Çin’deki bazı operasyonlarını durdurmuş ve Çin’deki bir ortak girişimdeki hisselerini de elden çıkarmış. Üstelik sadece Çin değil, Avrupa’da da işler yolunda gitmiyor. Bu hafta Avrupa’da da 350 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Bir dönem satış rekorları kıran Nokia 2300 modernize edilerek yeniden piyasaya çıkıyorBir dönem satış rekorları kıran Nokia 2300 modernize edilerek yeniden piyasaya çıkıyor

Bir dönem satış rekorları kıran Nokia 2300 modernize edilerek yeniden piyasaya çıkıyor

Bir dönemin satış rekorları kıran efsane telefonu Nokia 2300 modernize edilmiş versiyonuyla yeniden raflara gelecek.

Şirket, bugüne kadar dünya genelinde 7 bin 500 çalışanını işten çıkarmış durumda. Bu süreçte de 500 milyon euro tasarruf etmeyi planlıyor. Ancak her şeyin bu kadar kolay olmadığını söylemek gerek; çünkü Nokia’nın üçüncü çeyrek satışları beklentilerin altında kalmış durumda ve toparlanma süreci beklenenden daha yavaş ilerliyor.

Kısacası, Nokia’nın hem Çin’de hem de Avrupa’da daha ne kadar küçülmeye gideceği belirsizliğini koruyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Read this news article in EnglishRead this news article in English
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Nokia yine gündemde! 2 bin kişi ekmeğinden oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir