featured

OpenAI, 700 liralık o1-mini’yi ücretsiz hale getirdi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OpenAI, o1-mini’yi tüm kullanıcılara ücretsiz olarak sunmaya başladı. Daha önce sadece Plus ve Team abonelerine açılan model, artık masaüstü ve mobil cihazlarda ücretsiz ChatGPT kullanıcıları tarafından da test edilebiliyor.

OpenAI’ın yeni dil modelleri arasında yer alan o1 ve o1-mini, karmaşık problemleri çözme yetenekleriyle öne çıkıyor. Şirket; o1’in fen, matematik ve teknik alanlarında doktora öğrencisi seviyesinde performans gösterdiğini iddia ediyor.

Karşılaştırmalı testlerde o1, bir fizik sınavında yüzde 83 puan alarak GPT-4o’yu geride bıraktı. Ayrıca bilgisayar programlama yarışmalarında ise ilk 100’e girmeyi başardı. Ayrıca, o1’in ‘düşünce zinciri’ olarak bilinen bir yöntemle problemleri adım adım çözmesi, modelin insan akıl yürütmesine daha çok benzediğini ortaya koyuyor.

OpenAI o1’e Matematik Olimpiyatları soruları soruldu: İşte sonuçlar!OpenAI o1’e Matematik Olimpiyatları soruları soruldu: İşte sonuçlar!

OpenAI o1’e Matematik Olimpiyatları soruları soruldu: İşte sonuçlar!

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan yeni nesil OpenAI o1-Preview modeline Uluslararası Matematik Olimpiyatları soruları soruldu. İşte detaylar!

Bilmeyenler için o1-mini; o1 modelinin daha küçük bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Ücretsiz kullanıcılar ChatGPT arayüzünde ChatGPT Auto menüsünden o1-mini’yi seçerek test edebilir. Ayrıca mobil uygulamada ise Alpha [gpt-4o] modelini kullanarak o1-mini erişime açıldı.

Öte yandan o1 Preview modelinin fiyatlandırması da ayrı bir tartışma konusu oldu: Bir milyon giriş jetonu için 15 dolar, bir milyon çıkış tokeni için ise 60 dolar talep ediliyor. Bu fiyat, GPT-4o modelinin yaklaşık üç katı.

Bu kararla birlikte OpenAI, yeni dil modellerini daha geniş kitlelere ulaştırmak istiyor. Şirket, daha fazla kullanıcı geri bildirimi alarak modellerini geliştirmeyi ve yapay zekayı daha erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
OpenAI, 700 liralık o1-mini’yi ücretsiz hale getirdi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir