featured

OpenAI, yeni yapay zeka modeli Orion’u aralık ayında yayınlamayı planlıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OpenAI, “Orion” kod adlı bir sonraki nesil yapay zeka modelini aralık ayına kadar piyasaya sürmeyi hedefliyor. Ancak, bu sefer modelin geniş çapta kullanılabilir hale getirilmesi yerine, önce güvenilir iş ortaklarına kademeli olarak sunulması planlanıyor.

Şirket içindeki kaynaklara göre, Microsoft mühendisleri, Orion modelini kasım ayı gibi erken bir tarihte kendi Azure platformlarında kullanıma almak için hazırlıklara başladı. Ancak, modelin nihai isminin “GPT-5” olup olmayacağı henüz net değil.

Orion, OpenAI’ın eylül ayında tanıttığı o1 kod adlı “Strawberry” modelinden ayrı bir geliştirme olarak öne çıkıyor. Şirket içinden bir kaynak, Orion’un, GPT-4 modelinden 100 kat daha güçlü olabileceğini belirtiyor. Ayrıca, OpenAI’ın uzun vadeli hedefi, bu gibi gelişmiş modelleri birleştirerek yapay genel zeka (AGI) oluşturmak. Orion’un eğitimi için o1 modelinin sağladığı sentetik verilerden faydalanıldığı ve eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından OpenAI ekibi arasında bir kutlama düzenlendiği bildirildi.

CEO Sam Altman, X platformundaki bir paylaşımında “kış takımyıldızlarının yakında yükseleceği için heyecanlı olduğunu” belirterek yeni model hakkında gizemli bir mesaj vermişti. Takımyıldızlardan “Orion”a gönderme yaptığı düşünülen Altman’ın bu paylaşımı, yapay zeka topluluğunda merak uyandırdı. Orion’un ChatGPT üzerinden ne zaman geniş kitlelere açılacağı henüz belirsiz olsa da bu adım, OpenAI’ın teknoloji dünyasında liderliğini sürdürmek adına büyük önem taşıyor.

OpenAI, yakın zamanda 6,6 milyar dolar yatırım alarak şirketin değerlemesini 157 milyar dolara çıkardı. Bu finansal destekle birlikte yatırımcılar, OpenAI’ın giderek daha gelişmiş modeller geliştirmesini bekliyor. 

Güncelleme:

Sam Altman, konuyla ilgili olarak başka bir X kullanıcısına verdiği yanıtta söz konusu haberin doğru olmadığını belirtti. Ancak şirketin konuyla ve haberlerle ilgili henüz resmi bir açıklaması olmadığını belirtelim. 

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
OpenAI, yeni yapay zeka modeli Orion’u aralık ayında yayınlamayı planlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir