featured

PS5 Pro’nun PSSR teknolojisi, AMD FSR 3.1’i geride bırakıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PlayStation 5 Pro’nun öne çıkan en önemli özelliklerinden biri, Sony’nin yapay zeka yükseltme teknolojisi PSSR sayesinde gelişmiş çözünürlükte oynama yeteneği olarak biliniyor. PSSR teknolojisinin yapılan son testlerde AMD FSR 3.1’i geride bırakmayı başardığı ortaya çıkıyor. İşte detaylar…

PSSR üstün yeteneklerini bir kez daha ispatladı

Yapılan karşılaştırma, PSSR’nin Ratchet & Clank: Rift Apart gibi oyunlarda AMD FSR 3.1’den üstün olduğunu gösteriyor. PS5 Pro cihazı burada görsel ayrıntılar ve hareket bulanıklığı konusunda daha iyi sonuçlar elde etmeyi başarıyor.

YouTube video

SDNSDNShiftdelete.net

Ancak yine de Windows ile konsol arasında bazı teknolojilerin farklı olması nedeniyle doğrudan bir karşılaştırma oluşturmanın mümkün olmadığını da söylemek gerekiyor.

Öte yandan, NVIDIA’nın DLSS’si nesnelerin ayrıntı düzeyini artırabilir. Fakat bu bazı senaryolarda örtüşme ve gürültü miktarını artırıyor. Buna rağmen DLSS, daha keskin nesneler ve sahneler sunma ve sahnedeki uzaktaki öğeler için bile çözünürlüğü artırma konusunda PSSR’den üstün olduğunu kanıtlıyor.

Video oyunu oynamak zararlı mı: Son nokta koyuldu!Video oyunu oynamak zararlı mı: Son nokta koyuldu!

Video oyunu oynamak zararlı mı: Son nokta koyuldu!

Son dönemde gerçekleştirilen bir araştırma, video oyunu oynayanların iş hayatında bu durumdan nasıl ektilendiğini gözler önüne seriyor.

Ancak yine de Sony’nin PSSR teknolojisini, PlayStation 5’te 864p’de çalışan ancak PS5 Pro’da 4K tanımına yükseltilmesi gereken Alan Wake 2’de olduğu gibi, daha düşük yerel çözünürlüğe sahip oyunlarda test etmek gerekiyor.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
PS5 Pro’nun PSSR teknolojisi, AMD FSR 3.1’i geride bırakıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir