featured

Resmi Gazete’de yayınlandı: İkinci el telefon satışlarına düzenleme geldi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı, ikinci el akıllı telefon, bilgisayar tablet gibi ürünleri ilgilendiren bir düzenlemeye imza attı. “Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayınlandı.

İkinci elektronik ürünlerin satışlarına yönelik yeni düzenlemeler Resmi Gazete’de yayımlanan 2024/250 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe girdi. Bu karar, ikinci el telefon piyasasında hem satıcıları hem de alıcıları yakından ilgilendiren önemli değişiklikler içeriyor.

Buna göre elektronik kimliği bulunan ikinci el akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve oyun konsolu gibi ürünler, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanacak olan sisteme kaydedilecek. Yeni düzenlemeye göre, ikinci el telefonların satışa sunulmadan önce yetkili servisler tarafından yeniden sertifikalandırılacak. Bu uygulama ile tüketici haklarının korunması amaçlanıyor. Ek olarak, ürünlerin standarda uygun satışına olanak sağlıyor.

İkinci el telefon alım satımında uygulanacak olan vergi oranlarında da artış söz konusu. Yüksek fiyat segmentinde yer alan ikinci el telefonlar için vergi oranlarının artırılması ile piyasanın daha şeffaf ve adil hale getireceği belirtiliyor.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Resmi Gazete’de yayınlandı: İkinci el telefon satışlarına düzenleme geldi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir