featured

Rusya, iPhone yasağına rağmen satış rekoru kırdı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’da devlet memurlarının iPhone kullanımı yasaklanmasına rağmen, satışlar ülkede rekor kırıyor. Yerel kaynaklar, casusluk iddialarının karşılık bulmadığını ve satışların katlandığını ortaya koydu.

Rusya’da devlet çalışanlarına getirilen iPhone yasağına rağmen, Apple satışları bu yıl fırladı. Rusya’nın Federal Güvenlik Servisi (FSB), ABD’nin telefonları casusluk için kullanabileceği endişesiyle devlet çalışanlarının iPhone kullanmasını yasaklamıştı. Ancak yerel kaynakların raporları, yasağın iPhone satışlarını azaltmadığını gösterdi.

Satış verileri, Ocak-Eylül 2024 döneminde iPhone gelirlerinin yaklaşık 71 bin 470 dolar olduğunu ortaya koydu. Bu rakam, geçen yıl aynı dönemdeki 17 bin 670 dolarlık gelire kıyasla dört kat artışa işaret ediyor. Rakamlar henüz doğrulanmamış olsa da, yasağın etkili olmadığını söylemek mümkün.

iOS 18.1 resmen doğrulandı! Apple Intelligence ve dahasıiOS 18.1 resmen doğrulandı! Apple Intelligence ve dahası

iOS 18.1 resmen doğrulandı! Apple Intelligence ve dahası

iOS 18.1 önümüzdeki hafta geliyor. Buna göre iPhone sahipleri Apple Intelligence ve daha fazla özelliğe kavuşacak.

Buna göre Rusya’daki kullanıcılar, Apple cihazlarını satın almaktan çekinmedi. iPhone fiyatları ülkede daha pahalı olmasına rağmen, Rus hükümetinin yasaklar ile başarılı olmadığı fark edildi. Ayrıca FSB’nin iPhone’ların dinlenebileceği iddiası da kullanıcılarda karşılık bulmamış gibi duruyor.

FSB, Apple’ın ABD istihbaratı ile iş birliği yaparak bu cihazlardaki konuşmaların takip edilmesine göz yumduğunu söylemişti. Ayrıca iOS, iPadOS ve MacOS gibi işletim sistemlerine özel bir takip yazılımı yerleştirdiğini iddia etmişti.

Rusya iPhoneRusya iPhone

Apple ise ürünlerinde arka kapı oluşturmak için hiçbir hükümetle iş birliği yapmadığının altını çizdi. Şirket, cihazlarının güvenliğini ve kullanıcı gizliliğini korumaya kararlı olduğunu vurguladı.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Rusya, iPhone yasağına rağmen satış rekoru kırdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir