featured

Sağlık girişimi Qantev, 30 milyon euro yatırım aldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık girişimi Qantev, 30 milyon euro yatırım aldı. Fransa merkezli şirketin 30 milyon euroluk B serisi yatırım turunda Elaia Ventures, Omnes Ventures ve Raise Ventures yer aldı. 

Qantev yeni yatırımı ürün geliştirmek, ekip büyütmek, pazar genişlemek, müşteri ilişkilerini güçlendirmek ve teknoloji altyapısını iyileştirmek için kullanmayı planlıyor. 

Şirket, 1.7 milyon dolarlık ilk yatırımını 2020 yılında aldığını ve iki sene sonra 10 milyon euroluk A serisi yatırım turunu gerçekleştiğini hatırlatalım.

2019 yılında Hadrien De March ve Tarik Dadi tarafından kurulan Qantev, kronik hastalıkların yaygınlaşması ve yaşlanan nüfus, sağlık sigortası taleplerinde önemli bir artışa yol açıyor. Bilindiği gibi bu durum, sigorta şirketlerini daha fazla talebi yönetmekte zorluyor. Qantev, bu artışı karşılamak için sağlık sigortası süreçlerini otomatikleştirerek sigorta şirketlerinin daha fazla müşteri talebine yanıt vermesine yardımcı oluyor.

Qantev’in sunduğu yapay zeka tabanlı çözümler, sigorta taleplerinin değerlendirilme sürecini hızlandırıyor. Geleneksel yöntemlerle yapılan taleplerin değerlendirilmesi, zaman alıcı ve kaynak tüketen bir süreç olabiliyor. Qantev’in yazılımı, talepleri çok daha hızlı işleyerek sigorta şirketlerinin maliyetlerini düşürmesine ve aynı zamanda müşteri memnuniyetini artırmasına olanak tanıyor.

Öte yandan sağlık sigortasının diğer sigorta türlerine göre daha karmaşık ve değişken bir yapıda olduğu biliniyor. Bu nedenle, tek tip bir çözüm yeterli olmayabilir. Qantev, sağlık sigortası alanında özelleştirilmiş yapay zeka modelleri kullanarak her bir talebi daha etkili bir şekilde değerlendirebiliyor. 

Bir taraftan sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği, modern dünyada giderek daha önemli hale geldi. Qantev, verimli süreçler ve düşük maliyetlerle, sağlık sigortası sektörünün sürdürülebilirliğini artırmayı hedefliyor. Şirketin hedefi daha fazla insanın kaliteli sağlık hizmetlerine erişebilmesini sağlamak ve sağlık sisteminin genel verimliliğini artırmak.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Sağlık girişimi Qantev, 30 milyon euro yatırım aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir