featured

Samsung ve Apple, Intel satın alımıyla ilgileniyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji dünyası, Apple ve Samsung’un Intel’i satın almak için rekabete girmesiyle çalkalanıyor. İki şirket, iddialara göre Intel’in çip üretim teknolojisine sahip olarak rakiplerine karşı önemli bir avantaj elde etmeyi hedefliyor. 

Akıllı telefon çiplerini daha güçlü hale getirme yarışı kızışırken, Apple ve Samsung gibi devler avantaj sağlamak için alışılmadık ortaklara yöneldi. Birden fazla rapora göre iki şirket, Intel’i satın almakla ilgileniyor.

Intel uzun süredir masaüstü CPU pazarına liderlik ediyor, ancak mobil alanda başarılı olamadı. Yine de şirketin çip üretim teknolojisi, Apple ve Samsung’un akıllı telefon sınırlarını zorlaması için ihtiyaç duyduğu teknolojiye sahip olabilir.



Samsung, Galaxy S25’in fiyatını bu şekilde dengeleyecek!Samsung, Galaxy S25’in fiyatını bu şekilde dengeleyecek!


Samsung, Galaxy S25’in fiyatını bu şekilde dengeleyecek!

Samsung, Galaxy S25 Ultra için beklenmedik bir karar aldı. Cihazda, M14 yerine M13 paneli kullanılacak. İşte sebebi…

Özellikle Apple, çip üretim kapasitesini TSMC’den sağlamak için uğraşıyor. Ancak TSMC bile Apple’ın 2nm çip için belirlediği zaman çizelgesini karşılayamayabilir. Intel’i satın almak, Apple’a gelişmiş üretim için yeni kaynak yaratabilir.

Samsung da yeni nesil Exynos çiplerini geliştirirken zorluklarla karşılaştı. 1.4nm mimarisi için verimlilik oranlarının oldukça düşük olduğu bildirildi. Intel mühendislerini bünyesine katmak, Samsung’un sorunları aşmasına ve Qualcomm Snapdragon’a olan bağımlılığını azaltmasına yardımcı olabilir.

Intel’in satın alınması, yonga seti dünyasında yeni bir dönem aralayabilir. Tabii fiyatların da değişkenlik gösterebileceğini unutmamak lazım. Kendi çiplerinin tek üreticisi olarak Apple ve Samsung, maliyetleri belirlemede esnek davranabilir.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Samsung ve Apple, Intel satın alımıyla ilgileniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir