featured

Tesla 2023 Etki Raporu yayınlandı! İşte yeşil dönüşümün gerçek tablosu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023’te Tesla kullanıcıları, elektrikli araçları ve güneş enerjisi ürünlerini tercih ederek 20 milyon metrik tonun üzerinde karbondioksit salınımının önüne geçtiler. Bu, yaklaşık 4.5 milyon aracın yıllık emisyonuna denk geliyor. Yani her bir Tesla, yaklaşık 51 ton CO2 salınımını engelliyor.

Üstelik şirket sadece elektrikli araç üretmekle kalmıyor. Aynı zamanda yenilenebilir enerjiye bütüncül bir yaklaşım benimsediğini söylüyor. Güneş enerjisi ve enerji depolama sistemleri, fosil yakıtlardan bağımsızlaşmamızı sağlarken elektrik kesintilerinde de hayatımızı kolaylaştırıyor.

Kaynak kullanımını azaltmak adına geri dönüşüme de büyük önem veren Tesla, bu yıl on binlerce araç üretimine yetecek kadar pil materyali geri kazandı. Peki tüm dünyadaki Tesla fabrikaları nasıl çalışıyor biliyor musunuz?

Su kullanımını en aza indiren, yenilikçi üretim teknikleriyle enerji tüketimini düşüren ve olabildiğince yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanan Tesla, çevresel etkiyi azaltmak için elinden geleni yapıyor. Zira Tesla fabrikaları sıfır net sera gazı emisyonu hedefi doğrultusunda olabilecek en yüksek enerji verimliliği ile tasarlandı.

Eğer siz de bir Tesla kullanıcısıysanız zaten aracınızın ne kadar verimli olduğunu biliyorsunuzdur. Daha az şarj ihtiyacı, mil başına düşük emisyon ve üstün güvenlik derecelendirmeleriyle Tesla’lar, çevreye duyarlı bir sürüş deneyimi sunuyor.

Üstelik Tesla otomobilleri, özellikle de Model Y, piyasadaki ortalama yeni bir araçtan daha uygun fiyatlı. Yakıt maliyetlerindeki tasarruf da hesaba katıldığında, Tesla’nın sunduğu toplam sahip olma maliyeti geleneksel araçlara göre çok daha avantajlı.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Tesla 2023 Etki Raporu yayınlandı! İşte yeşil dönüşümün gerçek tablosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir