featured

Tesla, Robotaxi modelinin kablosuz şarj özelliğini duyurdu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla, geçtiğimiz günlerde tanıttığı Robotaxi’nin kablosuz şarj yeteneklerini sergileyen yeni bir video paylaştı. Videoda, Tesla’nın tam otonom taşıma konseptini nasıl hayata geçirdiği gösteriliyor. Tesla’nın Robotaxi modeli, direksiyon, pedal gibi geleneksel kontroller olmadan tamamen sürücüsüz bir araç olarak olacak ve yolcuları A noktasından B noktasına herhangi bir insan müdahalesi olmadan taşıyacak.

Elon Musk’a göre, Tesla’nın otonomluk vizyonu yalnızca aracın sürüşü ile sınırlı değil. Aracın şarj edilmesi bile insan müdahalesi gerektirmiyor. Robotaxi, kendiliğinden kablosuz bir şarj pedinin üzerine gelerek şarj olabiliyor.

Aslında Tesla, bu özelliği ilk kez 2023 yılında düzenlenen Yatırımcı Günü’nde tanıtmıştı. Yeni videoda ise daha net görmüş olduk. Videoda araç, şarj pedine doğru ilerliyor ve herhangi bir kabloya ihtiyaç duymadan enerjisini yükleyebiliyor.

Tesla robotaxi modelinin tanıtımına saatler kaldı! Nasıl izlenir?

Tesla robotaxi modelinin tanıtımına saatler kaldı! Nasıl izlenir?

Tam otonom sürüş ve düşük maliyetli ulaşımı bir arada sunan Tesla Cybercab robotaxi modeli tanıtılıyor! İşte canlı yayın linki…

Paylaşılan videoda dikkat çeken bir diğer detay ise şarj gücü. Şarj pedinin gücü 25 kW olarak belirtilmiş. Tesla’nın, bu kablosuz şarj teknolojisini mevcut araçlarına uygulayıp uygulamayacağı ise henüz net değil. Özellikle, birkaç yıl önce Tesla’nın Wiferion isimli kablosuz şarj teknolojisi şirketini satın alması, bu özelliğin gelecekteki modellerde yer alabileceği konusunda spekülasyonlara yol açmıştı.

Robotaxi, hem sahipleri hem de yolcuları için büyük bir yatırım aracı olarak da lanse ediliyor. Araç sahipleri, Tesla’nın geliştireceği bir uygulama ile aracı gelir elde etmek için kullanabilecekler. Ayrıca, yolcular için de tamamen kişiselleştirilebilir bir deneyim sunulacak; sıcaklık, müzik gibi detaylar tamamen kullanıcı tercihine göre ayarlanabilecek.

Read this news article in EnglishRead this news article in English
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Tesla, Robotaxi modelinin kablosuz şarj özelliğini duyurdu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir