featured

tvOS 18 yayınlandı? Nasıl kurulur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple, geçtiğimiz aylarda düzenlediği WWDC 2024 (Dünya geliştiriciler etkinliği) ile beraber cihazlarında kullanacığı yeni işletim sistemlerini duyurdu. Haziran ayından bugüne kadar yayınlanan tüm beta sürümlerden şirket, tvOS 18’i kullanıma sundu. Peki tvOS 18 ile ne gibi yenilikler geliyor? tvOS 18’i nasıl kurabilirsiniz?

Apple, iOS 18’i ve macOS 15 Sequoia’yı dün saat 20.00 itibariyle desteklenen tüm cihazlar için kullanılabilir hale getirdi. Apple, tüm bazı cihazlarına yapay zekayı entegre ederken bazılarına ise yeni özellikler getiriyor. tvOS 18 ile birlikte ise Apple TV’ye birçok özellik geliyor. Apple TV+, iOS 18 ile InSight özelliğine kavuşuyor. Bu özellik ile Apple TV+ içerisinde bir içerik izlerken o anda çalan müziğin adını veya rolü oynayan oyuncunun adını görebileceksiniz. Bu hizmet içerisindeki müzik tanımlama sistemi direkt Apple Müzik ile birlikte çalışacak.

Apple, WWDC 2024'te akıllı televizyon kutusu Apple TV için tanıttığı tvOS 18'i bugün yayınladı. tvOS 18 birçok yenilik ile karşımıza çıkıyor.

Bunların yanında artık gelişmiş diyalog özelliği de kullanımda. HomePod, HomePod mini, AirPods ve üçüncü taraf hoparlörler ile uyumlu olan bu özellik, yapay zeka sayesinde zor duyulan diyalogları daha anlaşılır hale getirebiliyor. Bu sayede filmlerde çok gürültülü sahnelerde karakterleri anlamak daha kolay olacak. Ayrıca tvOS 18 uyumlu Apple TV’ler bundan sonra 21:9 görüntü oranını destekleyebilecekler. Bu sayede Apple TV’ler bir projeksiyon cihazına bağlanılarak görüntü sıkıntısı olmadan dizi veya filmler izlenebiliyor. Lakin 21:9 ekran desteği özelliği yılın ilerleyen zamanlarda kullanıma sunulacak. Ev uygulamasıyla uyumlu hale getirilen robot süpürgeler, otomasyonlara ve kestirmeler uygulamasından oluşturabileceğiniz sahnelere eklenebiliyor. Ek olarak gelen özellikleri burada bulabilirsiniz:

  • Konuklar, HomePod ve HomePod mini ile çalan müziğin denetimini SharePlayve Apple Music kullanarak paylaşabilecek.
  • Uzamsal Ses özelliği AirPlay’e geliyor, böylece iPhone ve iPad’den HomePod’a ve uyumlu üçüncü taraf ses ekipmanlarına ses aktarılırken kullanıcılara etkileyici bir deneyim sunuluyor.
  • ABD ve Kanada’da İngilizce için Canlı Alt Yazılar özelliği, tvOS 18’deki Süreklilik Kamerası ile FaceTime’da kullanıma sunuluyor. Böylelikle kullanıcılar diğer kişilerin FaceTime görüşmesinde neler söylediğini evdeki en büyük ekranda okuyabiliyor.
  • Kişiye özel antrenman ve meditasyon önerileri, güçlü Arama özelliği ve kullanıcıların motivasyonunu yüksek tutan zenginleştirilmiş Ödüller ile Apple Fitness+ tvOS 18’de yepyeni bir tasarıma kavuşuyor.

iOS 18 yayınlandı? Nasıl kurulur?iOS 18 yayınlandı? Nasıl kurulur?

iOS 18 yayınlandı? Nasıl kurulur?

Diğer tüm Apple ürünleri gibi Apple TV’leri de güncellemek bir o kadar kolaydır. Aşağıdaki adımları uygulayarak Apple TV’nizi hemen güncelleyebilirsiniz.

  • Ayarlar uygulamasını açın.
  • Sistem sekmesine tıklayın ve yazılım güncelleme ayarlarına gidin.
  • Eğer cihazınız tvOS 18 güncellemesini almış ise tvOS karşınıza çıkacaktır. Şimdi güncelle butonuna tıklayın.
  • İşlem artık başlamıştır. İşlemin bitme zamanı sizin internetiniz ve cihazınız ile alakalıdır. Bu işlem bitene kadar sabırla bekleyiniz.

Bu işlemler bittikten sonra artık tvOS 18 cihazınızda kullanılabilir hale gelmiştir.

Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Lütfen aşağıdaki yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Read this news article in EnglishRead this news article in English
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
tvOS 18 yayınlandı? Nasıl kurulur?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir